Uniós figyelem megyénkre

Uniós figyelem megyénkre
Brüsszel – Forrásokról és pályázati lehetőségről egyeztetett a megyei közgyűlés elnöke Brüsszelben.

A határokon kialakuló hosszú várakozási idő árán is szigorúan tartjuk a schengeni előírásokat – számolt be többek között erről is Brüsszelben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

A Kelet-Magyarországot az EU központjából tájékoztató Seszták Oszkár az elmúlt napokban az Európai Bizottság Régiók Bizottsága meghívásának tett eleget, s vett részt a határmenti térségekkel foglalkozó szakbizottság ülésén, az Európai Területi Társulás képviseletében.

A téma a schengeni belső és külső határok aktuális kérdései, valamint a migrációs válság volt. Seszták Oszkár beszámolóját a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, Mihajlo Rivisz is megerősítette, s örömmel fogadták az ülés közben érkező hírt, miszerint az Európai Bizottság továbbította az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a javaslatot, hogy Ukrajna megkapja a vízumnetességet.

– Ha ez megtörténik, teljesül az a magyar cél, hogy Ukrajna előbb nyerje el a vízummentességet, mint Törökország – fűzte a fejleményekhez az elnök, aki tárgyalt az ukrajnai és a magyar állandó képviselet vezetővel, s az érintett nagykövetekkel. Közösen vették át a pályázati és együttműködési lehetőségeket, az ezekhez elérhető forrásokat. A törekvések támogatásáról Bocskor Andrea és Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselőkkel egyeztetett.

– KM –
hirdetés