Uniós forrásból képzik tovább a szociális szféra szakembereit Nyíregyházán

Nyíregyháza – A megyeszékhely önkormányzata a szükséges források biztosításával, illetve a magas színvonalú intézmények működtetésével tartja fenn a szociális biztonságot, melyhez egy most induló pályázati program is hozzájárul – mondta keddi sajtótájékoztatóján Nagy László, Nyíregyháza alpolgármestere.

A közel 30 millió forintos uniós támogatással megvalósuló program keretében létrejött konzorcium tagjai – Nyíregyházi Főiskola,Debreceni Egyetem, Szociális Gondozási Központ, Mentálhigiénés Központ, Gyermekjóléti Központ, Periféria Egyesület, Oltalom Szeretetszolgálat – annak érdekében működnek együtt, hogy a szociális szférában dolgozó szakemberek képzés és továbbképzés során ismerhessék meg a legújabb módszereket, cserélhessék ki tapasztalataikat.

A program szakmai vezetője, dr. Hüse Lajos elmondta: több száz szakember képzése valósul meg az elkövetkező másfél évben, ám a projekt hatása ennél jóval tovább tart: mindenki érzékeli majd, aki a szociális ellátásban részt vevőkkel kapcsolatba kerül.

– Száraz Ancsa –
hirdetés