Uniós nyílt nap az állatparkban

Akt.:
Uniós nyílt nap az állatparkban
Nyíregyháza – Az idén már hatodik alkalommal kerül rendezik meg országszerte az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja elnevezésű programsorozat, a rendezvényeknek köszönhetően az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők.

A nyíregyházi állomás helyszíne a sóstói állatpark volt, a szombati nyílt nap egyik részeként a szervezők (a Miniszterelnökség) egy sajtótájékoztatóra invitálták a helyi médiumok munkatársait.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezetője a várható fejlesztésekről beszélt. Szólt egy új főbejárat kialakításáról, említette a veszélyeztetett fajok közt emlegetett hópárduc kifutóját, ahogy kitért egy látogatóközpont megépítésére is. – Már csak hetek kérdése, és elkezdődhet Sóstón egy ökológiai sétány és egy ökocentrum kialakítása is.

Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester beszédében érintette a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) dedikált forrásait, melyből mintegy 30 milliárd forrásból fejlődhet tovább a megyeszékhely az elkövetkező években.

– Felújítjuk majd az óvodákat és a bölcsődéket, fejlesztjük a kerékpárutakat és a közlekedést, új buszokat állítunk forgalomba, a foglalkoztatási paktum révén pedig a munkahelyteremtésre is fókuszálhatunk – érintett egy-egy területet a megyeszékhely polgármestere.

KM-TG

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 29-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés