szon-sportoldal

2011.05.19. 09:40

Buszon dalolás – busz nélkül

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A bajnoki címre hajtó csapatok közül egyedül az éllovas kemecse játszik hazai pályán a hétvégén.</p>

Elöl-hátul élesedik a helyzet, ami nem is csoda, hiszen célegyenesbe fordul at NB III. Tisza-csoportjának a mezőnye – számos eldöntetlen kérdéssel.

A legutóbbi játéknap után mindössze annyi vált biztossá, hogy a Berettyóújfalu matematikailag is kiesett, a Balkány kilátásai sem a legjobbak, a harmadik búcsúzó hely elkerüléséért pedig a Nyírmada és a Tiszalök vív késhegyremenő harcot. És, ha már Balkány: Kovács Attila edző nyilatkozatából kiderül, hogy a csapatnál héhány évtizedet visszarepültek az időben, és ha sörre még futja is, a buszon daloláshoz nincs nagyon kedve a társaságnak. Meg busza sem...

Az első hat helyezett is célba érhet a végén

Ami a felsőházat illeti, matematikailag még az első hat helyezett is célba érhet a végén, de mivel nem kevés rangadó van még hátra a tavaszi szezonból, meg lennénk lepődve, ha nem a jelenlegi első négy helyezett közül kerülne ki az a gárda, amely tagjainak aranyérem kerül a nyakába. A pillanatnyi, azaz inkább a teljes tavaszi forma a vezetést átvevő Kemecse mellett szól, az újdonsült listavezetőre szombaton kulcsmeccs vár, hiszen azt az ÚSE-Nagykállót fogadja, amelyet eddig a mezőny tizennégy csapatának nem sikerült legyőznie – egyedül Baktalórántházán tudják, hogy mi a sikeres recept az újonc ellen. A Kemecse három riválisa idegenben lép pályára, és bár a helyezési számok alapján a Nagyecsed, a Tiszakanyár és a Cigánd is esélyesebb, történt már annyi meglepetés ezen a tavaszon, hogy ne vegyünk mérget ezen csapatok győzelmeire.

A Püspökladány–Tiszalök mérkőzést (tudósítás a 9. oldalon) már csütörtökön lejátszották, a játéknap egyetlen megyei érdekeltség nélküli mérkőzése a Berettyóújfalu–Létavértes összecsapás lesz.

27. forduló (kezdés: 17): szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (1.)–ÚSE-Nagykálló (5.)
Mirgai László, kemecsei edző: – Tiszteljük az ellenfelünket, hiszen az eredményeik önmagukért beszélnek. Több mérkőzésüket is láttam, és ezeken is bebizonyosodott, hogy nagyon egységes, jó kis társaság az újfehértói. Nem lesz könnyű meccs, de nekünk nem lehet más célkitűzésünk továbbra is, mint hogy hálás szurkolóinkat és vezetőinket továbbra is kiszolgáljuk, de ahhoz, hogy a három pontot itthon tartsuk, nagyon koincentrált játékra lesz szükség és maximális helyzetkihasználásra.
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Mindenkit nagy csalódással töltött el a múlt heti döntetlenünk, hiszen a titkon remélt dobogós helyért jelentős lépéshátrányba kerültünk a riválisainkkal szemben. Éppen ezért most már valóban nyugodtan és felszabadultan játszhatunk a jelenlegi pozíciónk megszilárdításáért az abszolút tavaszi első Kemecse ellen. Meggyőződésem, hogy nem felkészülni lesz nehéz a hazaiak ellen, hanem az elképzeléseinket megvalósítani a pályán. Izgalmas, harcos mérkőzésen nagyon bízom csapatom tartásában és a tisztes helytállásban.

Hajdúszoboszló (10.)–Tuzsér (11.)
Révész Csaba, tuzséri edző: – A bajnokesélyes Nagyecsed legyőzésével bizonyítottunk önmagunknak, ha úgy tetszik, másoknak is, hogy a tavasszal formálódó, egyre jobban összekovácsolóüdó csapatom bárkinek méltó ellenfele lehet, ha megfelelő a csapategység és az összeállás. Ezek elengedhetetlen feltételei egy-egy sikeresen megvívott mérkőzésnek, erre kell alapoznunk a Szoboszló ellen is. Győzelem esetén elmozdulhatunk a jelenlegi tizenegyedik helyről, ahol már a tizenhetedik forduló óta tanyázunk.

Vasárnap

Nyírmada (14.)–Baktalórántháza (6.)
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Számunkra csak a győzelem lenne elfogadható eredmény, éppen ezért a nagykállói meccsen tapasztalt hozzáállással kellene pályára lépnünk.
Tóth János, baktalórántházi edző: – A múlt heti győzelmünk nagyon összekovácsolta a közösséget, hiszen tengernyi gond közepette sikerült begyűjtenünk a három pontot a Hajdúszoboszló ellen. Most, hogy rendeződtek a soraink, hasonló mentalitást várok, és bár a Nyírmada számára létszükséglet a pontszerzés, mi is győzelmi szándékkal lépünk a pályára.

Kótaj (8.)–Nagyecsed (2.)
Csoma Dezső, kótaji edző: – Gratulálok Körmös Miklós barátomnak és csapatának a szerdai, ellenünk kivívott továbbjutáshoz. Személy szerint elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de Vitkai Elemér játékvezető nem tartozik közéjük, mert egy ilyen sportszerű mérkőzésen, amilyen a szerdai kupatalálkozó volt, a Kótajjal szemben újra felvállalta a főszerepet. Ugyanazokkal a gondokkal küszködünk, mint eddig, vagyis kevés az egészséges játékos, egyszerűen nem tudom, miként fogom tudni pótolni a sérülteket, de valahogy megpróbáljuk megoldani ezt a nehéz feladatot.
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Céljaink elérése érdekében Kótajban mindenféleképpen győznünk kell.

Balkány (15.)–Tiszakanyár (3.)
Kovács Attila, balkányi edző: – Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy minden vasárnap a mérkőzés előtt egy órával tudom összeállítani a kezdőcsapatot, az éppen megjelent és a játékot vállaló futballistákból. Kedden az edzőképzésen szóba került a láda sörös, hátbaveregetős, buszon dalalós korszak, mi most itt tartunk, eltekintve attól, hogy nincs buszunk és nincs okunk dalolni. Ma sem tudom, hogyan és kivel állunk fel az egyik bajnokesélyes ellen, csak azt tudom, hogy kiállunk. Üzenhetném azt is az ellenfélnek, hogy „reszkessetek egerek”, de ez kissé vicces lenne.
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Néhány csapatot már megtréfált vasárnapi ellenfelünk, ezért természeetsen mi sem vehetjük félvállról a mérkőzést. Sajnos, különböző okokból kifolyólag lesznek hiányzóink, így nem lehet segítségünkre Dolhai Máté, Szilágyi Norbert és Kiss Tamás sem.

Ibrány (9.)–Cigánd (4.)
Kató István, ibrányi edző: – Az őszi, egy egyes döntetlent elért csapatunk mérkőzésről mérkőzésre mostanra szinte teljesen kicserélődött. Az is igaz, hogy a fiatalokkal teletűzdelt hajónk most lassabban halad, de felborulni nem fog. Bízom abban, hogy vasárnap célba is ér, és megszerezzük második tavaszi hazai győzelmünket.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!