Uniós vetélkedő régiós döntőjében a szabolcsi diákok

Pillanatkép a tavalyi szolnoki régiós döntőről.
Pillanatkép a tavalyi szolnoki régiós döntőről.
Kisvárda, Nyíregyháza, Vásárosnamény, Záhony – Az Europe Direct Információs Hálózat és az Európai Bizottság Magyarországi képviselete október elejétől ”4 For Europe” címmel több fordulós uniós témájú vetélkedőt indított a középiskolás csapatok számára.

Az első, levelező forduló az EU-val kapcsolatos feladatlapokból, pályamunka összeállításból és filmkészítésből állt, melyeket a verseny weboldalán oldhattak meg a csapatok. A résztvevő több száz csapat közül az online forduló után minden régióból 10 kvartett kapott meghívást a regionális döntőbe. Az Észak-alföldi Régió legjobbjai közé került a nyíregyházi Zay A. SZKI, a vásárosnaményi Lónyai M. SZKI és a kisvárdai Bessenyei Gy. Gimnázium egy-egy csapata, de dicséretesen szerepeltek a záhonyi Dr. Béres J. Kollégium versenyzői is.

A regionális döntőt november 3-án Szolnokon rendezik meg 5 Hajdú, 3 Szabolcs és 2 Szolnok megyei gárda részvételével. A régiók legjobbjai azután a december elején, Kecskeméten megrendezésre kerülő országos döntőben mérik össze felkészültségüket. A legeredményesebb csapat tagjai strasbourgi tanulmányúton vesznek részt, míg a 2-4. helyezett csapatok Európa 2016-os kulturális fővárosába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

– Katona Dávid –
hirdetés