Universiade – Sima győzelemmel rajtolt a női vízilabda-válogatott

Budapest/Tajvan – A magyar válogatott rendkívül magabiztosan, 17-6-ra legyőzte Japánt a Tajvanon zajló Universiade női vízilabdatornájának nyitónapján.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a találkozó legjobbja a hibátlanul célzó, ötgólos Szilágyi Dorottya volt.

“Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez, és minden negyedet megnyertünk” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint azért is van nagy értéke ennek a sima győzelemnek, mert csak két játékos hiányzik a budapesti világbajnokságon szerepelt japán csapatból.

“Jó volt a védekezés, három negyed után 13-3-ra vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada elleni mérkőzésre” – tette hozzá.

Az edző arról is beszélt, hogy következő ellenfelükre, az angolokra nem készülnek külön. Pénteken konditeremben, szombaton pedig kétszer medencében edzenek, mert szeretnének a torna második hetére olyan állapotba kerülni, hogy bárkit kapjanak is a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot.

A magyarok vasárnap a britek ellen folytatják szereplésüket.

Eredmény:
női vízilabda, csoportmérkőzés:

Magyarország-Japán 17-6 (5-2, 5-0, 3-1, 4-3) 17-6

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi D. 5, Parkes 3, Kövesdi 3, Gurisatti, Horváth B. 2-2, Leimeter, Garda 1-1

– MTI –Sporthírek


hirdetés