Ünnepi állománygyűlés elismerésekkel

Ünnepi állománygyűlés elismerésekkel
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ahol többen elismerésben is részesültek.

A Himnuszt követően, Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő elevenítette fel az 60 éve történt eseményeket, amelyben kiemelte: az 1956-os forradalom a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt, bár a tűzoltók közvetlenül nem vettek részt a forradalomban, de több esetben is a szabadságharc küzdelmei során kigyulladt épületeknél kellett helytállniuk.

Közvetett áldozatai viszont voltak, hiszen több tűzoltó életét vesztette a beavatkozások során. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig Tomaszovszki András tű. törzsőrmester, aki 1957. január elsején vesztette életét a nyírbogdányi vasútállomáson, ahol szóváltásba keveredett egy orosz katonával, amikor tisztázatlan körülmények között annak fegyvere kétszer elsült és a tűzoltó a hasába kapott lövéseket a kórházi beavatkozások ellenére sem élte túl.

A történelmi visszatekintést követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismeréseket adott át több kollégának, elsőként gratulált Fekete Béla tű. alezredesnek, a Humán Szolgálat vezetőjének a BM OKF által adományozott tanácsosi címéhez és Rebák Tibor közalkalmazottnak, aki szintén csütörtökön kapta meg a főigazgatóságon a főtanácsosi címet.

A pénteki ünnepi állománygyűlésen többen jubileumhoz köthető elismeréseket vehettek át.

A megemlékezés zárásaként az állomány megkoszorúzta az igazgatóság főbejáratánál lévő Tomasovszki emléktáblát.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés