Ünnepi díszteríték került az asztalokra

Ünnepi díszteríték került az asztalokra
© A szakmai zsűri szigorú szabályok szerint értékelt | Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Hat csapat szorgoskodott az asztalok körül, de csak egy vihette haza a vándorserleget.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezete kedden rendezte meg a II. Gaál Ferenc Emlékversenyt, ahol hat megyei csapat pincér tanulói mérték össze ügyességüket és szakmai felkészültségüket a díszasztalterítés területén.

A mosoly a legfontosabb

– Szükség van versenyekre, mert sokat tanulnak belőle a diákok és nagy kihívás a szak­oktatóknak is. Nem ritka, hogy a közös munka közben szoros barátság alakul ki tanár és tanítvány között – mondta Tóthné Medved Zsuzsanna, az MNGSZ Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezetének elnöke.

A hat csapatnak a „Készülődés karácsonyra” témakörnek megfelelően kellett megteríteni a 4 fős asztalokat, amire egy órát kaptak, emellett az ünnephez kapcsolódó menükártyát, étel- és italsort készítettek. A szakmai zsűri (Polonkai Miklós elnök, Szanyi András és Bakó Ferenc éttermi mesterek) szigorú szabályok szerint értékelte a csapatok munkáját, többek között figyelembe vette az étel- és italsor ismeretét, a terítési folyamat betartását, a verbális készséget és az ötletességet.

A nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola a verseny győzteseként két évig birtokolhatja a Gaál Ferenc Vándorserleget, de a többiek sem tértek haza üres kézzel. Minden induló elismerő oklevelet, az első három helyezett csapat pedig emlékkupát vehetett át.

KM
hirdetés