Ünnepi fényár és karácsonyi dallamok Nyíregyházán

Ünnepi fényár és karácsonyi dallamok Nyíregyházán
© Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Vasárnap meggyújtották az első gyertyát a megyeszékhely adventi koszorúján.

Mintha az égiek meghallgatták volna a kívánságunkat, szinte egész nap havazott vasárnap Szabolcs-Szatmár-Beregben, s még ha estére kicsit enyhült is az idő, ünnepi fehérbe öltözött a megyeszékhely az első adventi gyertya meggyújtásához. A Kossuth téren több százan hallgatták a Nyíregyházi Cantemus Kórus előadását, számoltak vissza izgatottan, s törtek ki éljenzésben, amikor felkapcsolták az ünnepi fényeket a városközpontban.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

– Hagyomány már karácsonyhoz közeledve, hogy a város lakóival közösen gyújtjuk meg az adventi gyertyákat, de szeretnénk az ünnepi programokkal még meghittebbé varázsolni a készülődést. Különösen kedves találkozási pont a megyeszékhely főtere ilyenkor: összejövünk, beszélgetünk, elmerülünk a forgatag ízeiben, illataiban – mondta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc polgármester, s hozzátette: arra kéri a nyíregyháziakat, vasárnaponként látogassanak el a belvárosba, hogy együtt gyújthassuk meg a hit, a remény, a szeretet és az öröm gyertyáit.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

A történelmi egyházak képviselőinek közös adventi áhítata után Takács Nikolas énekelt a forralt bor és forró teát kortyolgató közönségnek. Az Adventi Forgatag programsorozat részeként kedden 16.30-tól a városi szociális gondozási központ ellátottjai, csütörtökön délután fél öttől pedig a Fix-Pont táncosai adnak műsort a Kossuth téren.

– KM –
hirdetés