Ünnepi istentiszteletet tartott Bölcskei Gusztáv a debreceni Nagytemplomban

Itt van a reménység térereje
Itt van a reménység térereje - © Itt van a reménység térereje
Debrecen – “Talán nemcsak az időjárás olyan zord ezen a húsvéton, hanem sokan vannak, akik nem tudnak mit kezdeni ezzel az ünneppel, és ezt meg is fogalmazzák. Egy számomra ismeretlen személy a következő gondolatot fogalmazta meg, és tette fel az internetre: Tartok attól, ha most lenne a feltámadás, és Jézus meglátná, hogy mi megy itt, úgy visszafordulna, mint a huzat… Nem mintha a halál jobb lenne a mai viszonyoknál, de a tisztes távolságtartás nem hátrány a túléléshez – mondta Bölcskei Gusztáv református püspök vasárnap a Nagytemplomban rendezett ünnepi istentiszteleten.

Az egyházi vezető megidézte annak a volt drogfüggő fiatalembernek a kiállását, aki a református egyház ráckeresztúri intézményében szakított rovott múltjával, és aki a következőképpen fogalmazta meg a saját hitvallását: Rá kellett jönnöm, itt, ebben a házban, hogy Isten mégiscsak jól rakta össze ezt a Jézus-projektet. A poklok poklát megjárt fiatalember vélekedése kapcsán a püspök az alábbi kérdéssel fordult az ünneplő gyülekezethez: Ma, amikor az okostelefonok világában élünk, képzeljük csak el, hogy mi térténik, ha nincs térerő.

Akkor bizony a világ legokosabb telefonja sem működik. Szerencsére Isten úgy rakta össze a Jézus-projektet, hogy Krisztus feltámasztásával megadja a térerőt nekünk, halandó, bűnös, tőle és egymástól elrugaszkodott embereknek. Itt van a reménységnek, az életnek a térereje, használjátok, és vegyétek észre, hogy lehet kapcsolatba lépni velem és egymással – fogalmazott Bölcskei Gusztáv.
hirdetés