Ünnepi koktéltippek

Akt.:
Nem kell képzett mixernek lennünk ahhoz, hogy elkápráztassuk a vendégeinket!
Nem kell képzett mixernek lennünk ahhoz, hogy elkápráztassuk a vendégeinket! - © Fotó: AFP
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Itt a lehetőség, hogy egyedi koktéljainkkal lenyűgözzük az ünnepi vendégsereget!

Ha szeretnénk az idén megújítani a szilveszteri italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bár­tendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.

Gyümölcsben tálalva

Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen sem kell nagyon keresgélni, hiszen sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz. Ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg ha az almába pálinkás ital kerül.

Tejes csodakoktélok

A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt fagyasztott eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu rumot, valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki megtalálja az ünnepi asztalnál a neki tetsző italt.

Színes jégbe zárt koktél

A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhatunk.

A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül: az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva, mellyel kevergethetjük is. Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka lesz a kedvencük.

– KM –


Vendégkápráztató koktélok

Pálinkás gyümölcskoktél

Frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé, 4 cl cseresznyepálinka – ha kész, kivájt almában tálalhatjuk.

Shake koktél

Banán, eper és szeder, mandulatej és/vagy kókusztej, zúzott jég, 2 cl Malibu, 2 cl vodka.

Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél

1/3 erdei gyümölcsvelő (jégkocka), 1/3 sárgarépalé (jégkocka), 1/3 friss céklalé (jégkocka), 3 dl narancslé.
hirdetés