Sport

2018.03.13. 09:50

Pontmentő és gólt szerző kapusok

Nyírgyulaj - Főszerepben a hálóőrök: a nyírgyulaji Pallai Gábor és a csengeri Juhász Sándor is domborított.

Nyírgyulaj - Főszerepben a hálóőrök: a nyírgyulaji Pallai Gábor és a csengeri Juhász Sándor is domborított.

A futsal élvonalban az alapszakasz hajráját gyűrik az érintettek, olyannyira, hogy hétfői forduló után már a zárókört rendezik. A folytatásban – helyezések alapján – ketté osztódik a mezőny, mégpedig úgy, hogy az első, negyedik, ötödik, hetedik és kilencedik pozíciót megcsípő együttesek alkotnak egy csoportot, értelemszerűen a többiek a másik ágra sorolnak. Ami a Nyírgyulajt illeti, a csapat az ötödik helyezést igyekszik „megvédeni”, annál is inkább, mert előrelépni már nem tud. A Dunaferr elleni hazai összecsapás viszont kőkemény erőpróbának ígérkezett: naná, hisz a látogat szénája lényegesen jobban áll. Ebből az olvasatból a 2–2-es döntetlen akár biztatónak is nevezhető, elvégre egy a dobogóra ácsingózó riválissal szemben bizonyosodott be: a Lovas-legénység még nagy tettekre is képes lehet a folytatásban. A találkozó egyébiránt annyi kuriózummal feltétlenül szolgált, hogy három öngól született, míg tíz másodperccel a befejezés előtt Pallai Gábor tízméterest (a félidőnként elkövetett hatodik szabálytalanságért járó úgynevezett kisbüntető...) hárított, vagyis pontot mentett a házigazdának.

– Összességében reálisnak mondható az eredmény, főként ha azt vesszük, hogy a végén Pallai Gabi a kisbüntetőt nagy bravúrral megfogta, így örülhettünk a döntetlennek – értékelt Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Mindeközben az NB II. Keleti csoport annyival előrébb „jár”, hogy elkezdődött felsőházi rájátszás. Hogy ez mennyire nem ugyanaz, mint a bajnokság korábbi periódusa, mi sem jelzi fényesebben, mint ama tény: a hatos elit küzdelmébe éppen csak becsúszott Berettyóújfalu „fakó” mindjárt a nyitányon legyűrte a mindeddig jóval acélosabban teljesítő Kazincbarcikai Ördögöket. Ugyanakkor a Csengernek is nehéz lecke jutott, a Magyar Kupa-döntőjében alulmaradt, nem mellesleg az alapszakaszt megnyerő Rubeola Csömört fogadta. A Fejes János kiállításáért kapott kétperces emberhátrányt kivédekezte Szilágyi Sándor csapata, majd Gaál Krisztián mellett Juhász Sándor kapus lépett elő főszereplővé. A cerberus kisbüntetőt hárított, majd gólt szerzett: a saját portája elől felívelt labdája hullott a túloldali ketrecbe. Az első félidőben minden szép volt, a második játékrészben viszont a látogatók átírták a forgatókönyvet: 2–1-es csengeri előnyt követően már csak ők találtak be méghozzá négyszer. Nyertek, egyúttal a Csömör egyértelműen bejelentkezett a bajnoki címre.

KT

Futsal

NB I., 17. forduló

Nyírgyulaj–Dunaferr 2–2 (2–2)

Nyírbátor, 300 néző, v.: Viczián, Szűcs L.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Sánta J., Nagy I., Siska G. Csere: Végső Zs.(kapus), Faragó L., Szabó Á., Tóth B., Skorov, Gömze A., Vass O., Nagy B., Sárga Zs.

Gól: Horváth N. (öngól), Sánta J., illetve Nagy I. (öngól), Gömze A.

További eredmények: Berettyóújfalu–Ferencváros 1–0, Haladás–Aramis 8–1, Veszprém–Bőny 3–1, Rába ETO–DEAC 6–1.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 40 pont, 2. Győri ETO 38, 3. Haladás 32 (71–47), 4. Dunaferr 32 (70–64), 5. Veszprém 24, 6. Nyírgyulaj 23, 7. Ferencváros 17, 8. Aramis 14, 8. DEAC 12, 10. Bőny 12.

NB II., Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 1. forduló

Csenger–Rubeola Csömör 2–5 (2–1)

Csenger, 350 néző, v.: Takács I., Forgács

Csenger: Juhász S. – Pankotai I., Balogh Á., Osváth S., Bodó R. Csere: Bálint L. (kapus), Katona P., Rigó A., Fejes J., Mándi L., Kövesligeti L., Lengyel M., Gaál K., Szilágyi L. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Gaál K., Juhász S., illetve Husz A., Józsa T., Víz F., Balogh Á. (öngól), Nehéz K. Kiállítva: Fejes J. (9. perc).

További eredmények: Berettyóújfalu II.–Kazincbarcikai Ördögök 2–1, Kincsem Lovaspark–Dunakeszi 9–3

Az állás: 1. Rubeola Csömör 10, 2. Kincsem Lovaspark 5 (9–3), 3. Dunakeszi 5 (3–9), 4. Berettyóújfalu 4 (2–1), 5. Kazincbarcikai Ördögök 4.ú (1–2), . Csenger 3.

Regionális bajnokság, 22. forduló: DEAC–Mád 8–7, Nyírkarász–MEAFC 4–9, Levelek–Cigánd 6–3, Nyírbátor–Nagycserkesz 8–3, Hajdúnánás–Futsal Nyíregyháza 3–5.

Az állás: 1. Nyírbátor 51 pont, 2. Mád 45, MEAFC 33, 4. DSI-SI 30, 5. Futsal Nyíregyháza 29 (72–68), 6. DEAC 29 (104–107), 7. Cigánd 28 , 8. Nagycserkesz 23 (99–116), 9. Levelek 23 (82–100), 10. Gyulaháza 19, 11. Hajdúnánás 14, 12. Nyírkarász 3. A Tarpa visszalépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!