Uraim és hölgyeim, ez aztán a lecke!

A fehér mezes fehérgyarmatikra alighanem nagy gyürkőzés vár a gyöngyösi titánokkal szembeni meccsen
A fehér mezes fehérgyarmatikra alighanem nagy gyürkőzés vár a gyöngyösi titánokkal szembeni meccsen - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A listavezető Mátészalka kivételével a megyei csapatokra nehéz erőpróba vár.


Pedig olyan jól indult… A fehérgyarmatiak idegenbeli diadallal kezdték a tavaszi hadjáratot a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, legutóbb viszont kellemetlen vereséggel szembesültek Hajdúböszörményben. Ráadásul a szombaton (18 óra) esedékes Gyöngyös U23 elleni hazai fellépés sem ígérkezik könnyed babazsúrnak: a hevesi titnokat tömörítő együttes ugyanis jóval előrébb tanyázik a tabellán. A látogatók legutóbb éppen a Kisvárdát gyűrték le, amely szintén saját közegében szerepel vasárnap (16 óra) – más kérdés, hogy ugyancsak fel van adva számára a lecke. A tabella tetején trónoló Debreceni EAC érkezik Oláh Barnabás legénységéhez, amely eleddig egyetlen egyszer kapitulált az idény során. Igaz, optimizmusra ad okot, hogy a várdaiak az őszi „odavágón¨ döntetlent csikartak ki a hajdúságiak otthonában.

A női vonalon szárnyaló Mátészalkai MTK garantáltan folytatja imponáló sorozatát. Vakarcs Krisztina élen tanyázó együttese a sereghajtó, ez idáig valamennyi mérkőzését elbukó Alsózsolcát fogadja (szombat, 16 óra), és bár soha nem szabad lebecsülni az ellenfelet, alighanem csak a győzelem különbsége lehet kérdéses. Aznap mutatja meg magát a Kölcsey-DSE Nyíregyháza is, méghozzá a Bőcs vendégeként. A negyedik pozícióban táborozó Hadobás-társulat három ponttal kasszírozott többet aktuális riválisánál, mindazonáltal idegenben nyilván nem lesz egyszerű dolga megőrizni eme különbséget.

Még rázósabb feladat jutott a Vitkának. A tabellán hatodik beregiek a Füzesabonyhoz hivatalosak: a házigazda az előkelő harmadik helyet birtokolja, s az előző körben a Kölcseyt múlta felül a Continental Arénában. Csapó Erika csapatának tehát nagyot kell alakítani a vererség elkerülése érdekében.

KM-KT
hirdetés