Helyi közélet

2016.04.09. 08:43

Boszorkánykonyha Örökösföldön

Nyíregyháza - A kicsik érdeklődve kérdezik, mitől érzik ennyire jól magukat a nagyobbak.

Nyíregyháza - A kicsik érdeklődve kérdezik, mitől érzik ennyire jól magukat a nagyobbak.

– Több alkalommal hagytak maguk mögött a lépcsőházban összetekert újságpapírt, műanyag palackokat és egyéb szemetet. Volt olyan, hogy nekünk kellett ajtót mutatni nekik, ugyanis egyéb eszközünk nincs a távoltartásukhoz, legfeljebb a hangunkat emelhetjük fel – fogalmazott lapunknak az Örökösföld–Újvárosi Polgárőr Egyesület Fazekas János tér 24. szám alatti irodájában Huszár József, aki szerint előfordult, hogy az egyik „beállt” srác fényes nappal a játszótéren, féltérdre ereszkedve számolgatta, hogy a hinta láncán hány szem található.

Nincsenek válaszok…

A polgárőr-egyesület elnöke szerint ezzel a szomorú jelenséggel az is a baj, hogy a környéken lakó kisiskolások sokszor érdeklődve figyelik, hogy ezekkel a túlzottan „jókedvű” srácokkal vajon mi történhetett, ezután a szüleiket kérdezgetik, akik persze nem tudnak, vagy nem is akarnak mit válaszolni gyermekeiknek.

– Ezt kell látniuk az Örökösföldön felcseperedő fiataloknak? – tette fel a kérdést Huszár József, aki úgy tudja, a herbált, illetve a különféle dizájnerdrogokat az interneten is be lehet szerezni, mert az összetevői gyakorta nincsenek a tiltólistán.

Az egyesületi elnök által ­említett problémát megerősítette lapunknak Blazsán István is, aki a Fazekas János tér 5–9 és 16–19 alatt található lépcsőházak közös képviseletét látja el.

– Úgy tudom, az ominózus társaságból csak az egyik srác lakik itt, Örökösföldön, ő is albérletben, a többiek a város más részeiről csapódnak ide. Szomorú, ha valaki így engedi el magát, kivetkőzve emberi mivoltából, és még fájóbb, hogy ezt az Örökösföldön felnövő gyermekek is látják, azt gondolván, ez természetes – fogalmazott Blazsán István, aki hallott egy konkrét esetről, miszerint egy család azért nem költözött a lakótelepre, mert szerintük ez egy drogos környék. A közös képviselő hozzátette: reméli, a jövőben minél több örökösföldi lépcsőház együttműködési szerződést köt a helyi polgárőr-egyesülettel, mert annak hiányában, az érvényben lévő jogszabályok értelmében a polgárőrőrök nem mehetnek be a panelekbe.

Kiemelten kezelik

Az ügyben megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot is.

– Kiemelten kezeljük az illegális kábítószerek, ideértve a köznyelvben gyakran herbálként emlegetett anyag terjesztése elleni fellépést – mondta Fülöp Gergely szóvivő, majd hozzátette: a Nyíregyházi Rendőrkapitányság az elmúlt időszakban több személyt fogott el (a szóban forgó lakótelepen is), mert a gyanú szerint pszichoaktív anyagot használtak és terjesztettek.

– Természetesen a rendőrség minden lakossági bejelentést szívesen fogad, az örökösföldi körzet önkormányzati képviselőjén keresztül is számos jelzés érkezett már hozzánk, melyekre megtettük a szükséges intézkedéseket – közölte Fülöp Gergely.

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában