Utánajártunk, hogy mit szólnak a szülőtartási törvényhez

Utánajártunk, hogy mit szólnak a szülőtartási törvényhez
Nyíregyháza – Labancz Lászlóné szerint, ha a gyermekeink, unokáink lelkiismerete nem elég kiiskolázott, mit sem ér a törvényi kényszer. – Elszomorító, ha valakit nem a szíve, hanem a jogi előírás indít arra, hogy idős, beteg szüleiről gondoskodjon – tette hozzá.

Novák Jánosné úgy véli, a lelkiismereti indíttatás a legfontosabb, a paragrafus csak „hab a tortán” olyan esetekre, amikor a leszármazottak nem akarnak megfelelően gondoskodni a szerettükről. – De mi történik, ha a gyereknek sincs miből adnia? – vetette fel.

Novák Jánosné

– Kellett ez a törvény, de valljuk be, ez is kijátszható, mint sok másik. Aki csak teheti, próbáljon meg gondoskodni az anyagi biztonságáról idős korára, hogy ne legyen kiszolgáltatva a gyermekei, unokái magatartásának! – tanácsolta Szikszay Andrásné.

Szikszay Andrásné

Rubóczky Ágnes szerint alapvetően lelkiismereti kötelességről van szó. A jogi szabályozásra a hálátlan csemeték miatt volt szükség, a kérdés, hogyan fog működni a gyakorlatban.

Rubóczky Ágnes

Harman Zsófia és barátja, Vastag Norbert fenntartással fogadta az eltartási kötelezettség hírét. – Normális családokban természetes dolog, hogy a szülők mindent megtesznek a gyermekeik boldogságáért és boldogulásáért, amit csak tudnak, majd idővel felcserélődnek a szerepek – mondta az ifjú pár.

Harman Zsófia

 

Vastag Norbert

KM-PI
hirdetés