Utánajártunk ki, hogyan védekezik a kullancsok ellen

Utánajártunk ki, hogyan védekezik a kullancsok ellen
Nyíregyháza – Sipos Attiláné sem a kullancsriasztónak, sem az oltásnak nem híve. – Nem gyakori eset, de ha mégis erdőn-mezőn kirándul a család, zárt ruházattal védekezünk – mondta a nyíregyházi hölgy.

Molnár Csaba gyakran kerékpározik a természetben, ezzel a veszéllyel mégsem kell számolnia. – Szerencsére az én véremet nem szeretik sem a szúnyogok, sem a kullancsok, ezt a tulajdonságot pedig a lányom is örökölte – válaszolta kérdésünkre a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium matematika–fizika szakos tanára.

Molnár Csaba

A sényői Jenei Regina gyakran kirándul a családjával, ilyenkor igyekeznek elkerülni a magas aljnövényzetet, ahol előszeretettel rejtőzködnek a vérszívók.

Jenei Regina

– Régebben kaptam oltást; mostanában ha erdőben járok, néha befújom magam, de általában nem védekezem, mert nem szeretnek a kullancsok – közölte Major Gábor.

Major Gábor

Öccse, Major Gergő még csak egyszer találkozott az apró parazitával, mégis duplán védekezik: oltással és alkalmanként riasztóval is óvja egészségét.

Major Gergő

A tiszavasvári Veréb Roberta még sohasem tapasztalta, milyen a kullancscsípés. – Gyakran túrázom, ilyenkor mindig befújom magam, mert ezután is szeretném elkerülni ezeket a rovarokat – tudatta.

Veréb Roberta

KM-HP
hirdetés