Nyíregyháza

2019.12.04. 09:34

360 fokos videó: Mozgásban az erő

A traktorgumi-görgetés és az arcfestés is jól megfért egymás mellett a sporteseményen.

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: @DODO FERENC

Először rendezték meg a szabolcsi megyeszékhelyen a Mozgásban az erő családi sportnapot szombaton, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Zilahi termében. Az esemény a Magyar Rendészeti Sportszövetség projektje, célja az aktív kikapcsolódás népszerűsítése.

– A sportnap alkalmából színes gyermek- és felnőttprogramokkal készültünk, illetve kibővítettük egy Nyíregyházán már hagyományos eseménnyel, a Plajner Ferenc Rendészeti BeStrong Kondipark Emlékversennyel – mondta el Balogh József, a Hajdú Rendészeti Sportegyesület elnöke. – A megmérettetésen egy kondipark használatával saját testsúlyos mozgáselemeket kellett végrehajtani a versenyzőknek, például húzódzkodást, létramászást, felülést és hiperhajlítást. Mindezt gumiabroncs-görgetés és kettlebelles gyakorlatotok egészítették ki.

Az emlékversenyen open és elit kategóriákban indulhattak a résztvevők: előbbinél egyszer, utóbbinál kétszer kellett teljesíteni a feladatokat. A megmérettetéssel párhuzamosan az érdeklődő családok is találhattak maguknak elfoglaltságot.

– Arra törekedtünk, hogy minél szélesebb réteget mozgassunk meg. Nem csak nyíregyházi vendégeink voltak, Debrecenből, Budapestről és az ország számos pontjáról érkeztek a rendezvényünkre – tette hozzá Balogh József. – A gyerekeket arcfestés, lufihajtogatás és vetélkedők is várták, a felnőttek például az ergométeres evezőgépversenyre is benevezhettek. A sportnapon helyi szervezetek, többek között edzőtermek, sportegyesületek, továbbá a vakok és gyengénlátók megyei szervezete is bemutatkozott.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában