Utánunk az özönvíz?

A csütörtök esti vízözön után több levél is érkezett a V@rosvitára: A legkonkrétabban D. Fazekas Ágnes gondolkodott el az esőzés kapcsán felvetődő problémákról.

„A Kert utcai vízözönhöz szeretnék még hozzátenni, hogy ez állapot már több éve fennáll. többször több fórumon is reklamálták, tőlem sokkal jobb helyzetben lévők, vagyis akik tudnának is tenni érte.

Ez a lehetetlen állapot szerintem több okból is következik: az esővíz csatornát

1) eleve nem ennyi házra tervezték,
2) az iskola nincs rákötve az esővíz csatornára, mert látható, hogy 2 helyen is ömlik a víz, 2 derék csőből is az orvosi rendelő alá, és a lakóházak felé.
3) Remekbe szabott fekvőrendőrt csináltak a Szántókovács járdára – csakhogy megfogja a vizet, így akár vitorlásversenyt is rendezhetünk. Mint a medence, olyan lett az utca.

Most ha elmondanám, mit mondott tegnap éjszaka a több száz ember, aki merte a vizet, a Kert utcán, Kert-közben, most nemigen venné át a jutalmát, a „megérdemeltet”, hanem felajánlaná a károsult mamának, aki a pincében a nagypapa eltett foteljét siratja.

Javaslatom: kössék az iskolát az óvodához. Ne bajlódjanak a meglévővel, hanem egy igen nagy áteresztőt csináljanak, átkötve a Körútira. Itt viszont ki kellene cserélni tényleg nagyra. Úgyis fogják építeni a hiányzót a körútrészt, ezzel együtt lehetne.

Érdekes, hogy a Kert utca a Debreceni út felé lejt, a víz mégis visszafelé a város felé folyik – legalábbis ez a benyomásom.

Mindenképpen sürgősen meg kellene oldani, mert évente kb. 5-6-szor önt ki bennünket a víz, és több száz embert érint, vagy több ezret.

Nagyon dühösek vagyunk, mert éjjel fél 3-ig mertük a vizet.”

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés