Utazás a Balaton körül

Illusztráció
Illusztráció
A módosítás többek között tartalmazza a balatoni nyári menetrendet is – tájékoztatta lapunkat Koi István területi igazgató.

– Újdonság, hogy az északi parton – az InterCity vonatokat követően – már Desiro motorvonatok is közlekednek. Ismét utazhatunk a nagytávolságú (átlós) személyszállító vonatokkal. Naponta közvetlen kocsikkal közlekedik vonat Záhonyból 3.45-ös indulással, amely 04.56-kor érkezik Nyíregyházára, innen 04.58-kor gyorsvonatként közlekedik tovább Debrecen (indul 6.20)–Kőbánya-Kispest (indul 9.13) érintésével Keszthelyre, onnan visszaindul 14.49 órakor. Ismételten közvetlen a vasúti összeköttetés Nyíregyháza és Tapolca között, napi egy gyorsvonat párral. A vonatban kerékpárszállító kocsi is közlekedik.

Hajóval és vonattal

A kedvezményes menetjegy tulajdonosa három napon át korlátlanul utazhat a balatoni hajójáratokon és a part mentén közlekedő vonatokon. A felnőtt illetve a gyerekjegy díjmentes kerékpárszállításra is jogosít. Csoportok utazása esetén is igénybe vehető. A menetjegy ára: felnőttek részére 4.000 Ft, a 6–16 éves gyermekek részére 1.650 Ft, családi jegy (két felnőtt+két gyermek): 8.200 Ft.

InterCity vonatra csak IC pót- és helyjegy megváltása mellett érvényes. A szezon ideje alatt az utasoknak lehetőségük van Balatoni napijegy megváltására is, amely az egész Balaton körbeutazására alkalmas. Ára 1. osztályra 3 ezer, 2. osztályra 2 ezer forint, az IC vonatokra plusz hely- és pótjegy kell.

– Lefler György –
hirdetés