Utazás a görög mitológiában

Az író két és fél év munkáját tartja a kezében
Az író két és fél év munkáját tartja a kezében
Nyíregyháza – Az Aranymosás-győztes Bessenyei Gábor cselekményekben pezsgő regénye várja történelemrajongó olvasóit.

Bessenyei Gábor nyíregyházi író április 26-án hazai pályán, a megyei könyvtárban mutatta be a tavaly decemberben debütáló kötetét.

„A jövő harcosai – Az Olimposz legyőzése I.” című regény egyenesen a görög mitológiába repíti az olvasókat. Az írót korábban a szépirodalom vonzotta, de a sok képregény olvasása után rájött, hogy a fantasy és az urban fantasy világa nagyobb izgalmat jelent számára, mint a novellák.

A történet főszereplője három modern kori fiatal, akik utolsó tanítási napjukon belebotlanak két ókori görög istennőbe. Hirtelen azzal szembesülnek, hogy nemsokára bekövetkezik a világvége, és így nekik kell megmenteniük a Földet. A Kéer társaságában az ókori Görögországba kell utazniuk ahhoz, hogy ­kiderítsék, melyik isten lopott el valamit a jelenből, ami romba döntheti a múltat, magával rántva korunkat és a jövőt is.

A történet közel sem ért véget

A kötetbemutatón kiderült az is, hogy az író hosszú távon szeretne berendezkedni az ifjúsági irodalom világában, amin belül a célközönségét érintő problémákkal is ­behatóbban foglalkozhat. A könyv címe is elárulja, az olimposzi történetnek még lesz folytatása.

– Az persze képlékeny, hogy mennyi kötetre lehet még számítani, mivel egyelőre nem látom, mennyi regényre való anyag jöhet össze az elképzeléseimből. Pillanatnyilag azt gondolom, hogy 5–6 kötet bátran betervezhető – árulta el a fiatal tehetség.
A bemutató során azt is megtudtuk, hogy a regény leginkább a fiú olvasók számára készült, mégis rengeteg lány is megvásárolta eddig. Közel két és fél év alatt sikerült a kötetet kiadni, és aligha meglepő, hogy ebből az írás vette el a legkevesebb időt. Gábor azóta sem ér rá a lazsálásra, mivel a második rész is hamarosan elkészül, aminek a kiadását az idén decemberre tervezi.

KM-MA

Címkék: ,hirdetés