Utazás az olimposzi istenek világába

Az író-olvasó találkozó egyik pillanata
Az író-olvasó találkozó egyik pillanata
Nyíregyháza – Néhány kiválasztott fiatalt és az ókori görög istenvilágot kapcsolja egybe a sorozat.


Bessenyei Gábor Az Olimposz legyőzése című sorozatának harmadik, befejező részének a bemutatóját a Gyermekkönyvhónap keretében rendezték meg a napokban a nyíregyházi megyei könyvtárban. A harmadik könyv a A háború lelke címet kapta; a kiadványról Róbert Katalin író, szerkesztő beszélgetett a nyíregyházi íróval.

– Bár a kötetzáró bemutatójaként hirdették meg a rendezvényt, magáról A háború lelkének a történetéről kevesebb szó esett, hiszen azzal az előző részek eseményeit is spoilerezték volna, vagyis lelőtték volna a poént. Annál többet tudtunk meg a regény szerkesztéséről, a közben zajló munkálatokról és nagyon megfogott minket az író fantáziája, mert a történetben szereplő isteneket a megszokottól eltérő módon ábrázolta – tájékoztatta lapunkat Méhes Dorka és Törő Noémi, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Intézet két hetedikes diákja.

– Ez a könyvsorozat a mai Magyarország néhány kiválasztott fiatalját és az ókori görög istenvilágot kapcsolja egybe. Bemutatja egymáshoz fűződő viszonyukat, és azt, hogy három fiatal bátorsága miként mutatkozik meg, ha a világ megmentéséről van szó.

KM
hirdetés