Utazva is tanultak a kisvárdai diákok

A Hampton Court palota előtt a kisvárdai diákok
A Hampton Court palota előtt a kisvárdai diákok
Kisvárda – Egyhetes tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjának 47 diákja a közelmúltban.


Hosszú utazás és rengeteg új élmény várta a tanulókat. Sétáltak Párizs hangulatos utcáin, megcsodálhatták az Eiffel-toronyból a város panorámáját, megelevenedett az eddig csak filmeken látott Notre Dame. A tengeren átkelve ellátogattak Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelyére, Brightonba, ahol IV. György rezidenciájának kapui nyíltak ki előttük. A mólón végigsétálva élvezték a napsütést és megkóstolták az angolok körében oly népszerű fish and chipset – tájékoztatta lapunkat Kozmáné Béres Zsuzsanna angoltanár.
A legnagyobb élmény azonban mégiscsak London nevezetességeinek felkutatása volt.

London tetejéről

Talán mindannyiuk nevében elmondható, amit Fodor Petra így fogalmazott meg a London Eye-ról, az óriáskerékről letekintve:
– Este látni a város fényeit, ahogyan a sötétben ezer meg ezer apró pont világít, látni egyetlen helyről a legtöbb nevezetességet, ez egyszerűen leírhatatlan.

A hazafelé vezető úton Belgium egyik kis „gyöngyszeme”, Brugge városa varázsolta el a diákokat, akik bekukkanthattak kis csokimanufaktúrákba, és megkóstolhatták finomabbnál finomabb termékeiket.

Feladatmegoldás csapatokban

A remek szervezésnek köszönhetően utazás közben egy percig sem unatkoztak a gyermekek, mert a látottakkal és a hallottakkal kapcsolatosan különböző feladatokat oldottak meg csapatokban, ráadásul célnyelvi környezetben gyakorolhatták az angol nyelvet a diákok.

KM

Örökre megmarad majd

Bajusz Petra így összegezte – talán picit a diáktársai nevében is – a hét tapasztalatait:
– A kirándulás során eszembe jutott a Besi mottója: „Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.” Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Megismertem egy másik kultúrát, csodálatos tájakat és épületeket láttam. A középiskolás éveim felejthetetlen élményeinek képzeletbeli albumába biztos bekerül ez a jó hangulatú kirándulás. S ha néhány év múlva visszagondolok szép emlékeimre, ez a hét biztosan eszembe jut majd.
hirdetés