Utólag kötötték meg a kivitelezői szerződést

Nyíregyháza – Hamis magánokiratot használt fel – nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

A Nyíregyházi Járásbíróság hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt I. rendű B. P. vádlottat 250 000 forint pénzbüntetésre ítélte, míg másod-, harmad és negyedrendű vádlottat 1 évre próbára bocsátotta.

Hamis építési napló

A megállapított tényállás szerint elsőrendű vádlott a NyírVV Kft. képviseletében 2013. május 17-én közbeszerzési eljárást kezdeményezett egy gyermeküdülő felújítására. A közbeszerzést a másodrendű vádlott cége nyerte el, vele B. P. szerződést kötött a felújítás elvégzésére 2013. június 17-én.

– A szerződésben szereplő munkát azonban ténylegesen már 2013. júniusának elején elvégezte a másodrendű vádlott cége. A kivitelezésről építési napló készült, amely valótlanul azt tartalmazta, hogy a cég 2013. június 17-én vette át az építési területet és a kivitelezést 2013. július 5-én fejezte be. Az építési naplót a harmad- és negyedrendű vádlott is aláírta.

Nem jogerős ítélet

Az eljárás során meghallgatott tanúk megerősítették azt, hogy a munkálatok 2013. májusában kezdődtek és június elejére befejeződtek. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.
hirdetés