Utolérte Bencét a döntő játszmák minszki átka

Majoros Bence jobb szereplésben reménykedett
Majoros Bence jobb szereplésben reménykedett - © Fotó: ITTF/Holger Straede
Nyírbátor – Egyesben és párosban is döntő szettes mecscen múlott a továbbjutás a nyírbátori nevelésű asztaliteniszező számára.

Annál jobb szereplésben reménykedett Majoros Bence, mint ahogy végül befejezte a minszki U21-es Európa-bajnokságot. A nyírbátori nevelésű asztaliteniszező egyesben nem került a főtáblára, párosban pedig nem tudta megvédeni a tavaly szerzett ezüstérmét, miután a dán Anders Linddel az éremkapunak számító negyeddöntőben kikaptak.

Bencét egyesben az ötödik helyen emelték ki, így a második csoportkörben csatlakozott be a versenybe. Olyan játékosokkal találkozott, akik az előző fordulóban már beütötték magukat, ellenük két vereséggel kezdett, az orosz riválissal szemben 3:2-es vezetésről, döntő játszmással. Ez végül a továbbjutásába került, ahogy párosban is, 2:1-ről veszítettek, ugyancsak a minden eldöntő játszmában.
Az is kiderült, hogy az előző héten még felnőtt magyar bajnoki címet szerzett Majoros ilyen rövid időn belül másodszor még nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

U21-es Európa-bajnokság: Minszk

Férfi egyes. Második csoportkör, E csoport: Majoros B.–Szidorenko (orosz) 3:4, –Putunica (moldovai) 1:4, –Lusin (észt) 4:0. A csoport végeredménye: 3. Majoros Bence 1 győzelem – nem jutott a főtáblára.

Férfi páros. 1. forduló: Majoros B., Lind (magyar, dán)–Savil, Veerasinghe (angol) 3:0. Nyolcaddöntő: Majoros B., Lind–Söderlund, Moregard (svéd) 3:1. Negyeddöntő: Zatowka, Badowski (lengyel)–Majoros B., Lind 3:2.

KM
hirdetés