„Ütött” az oroszlán és a szilva – Bielsko-Białában is favoritnak számít Nyíregyháza

„Ütött” az oroszlán és a szilva – Bielsko-Białában is favoritnak számít Nyíregyháza
Nyíregyháza – Bár Rzeszów Nyíregyháza testvérvárosa, a dél-lengyelországi Bielsko-Białában is népszerűsítették a megyeszékhelyt.

Az apropót a 12. Partnervárosok Fesztiválja szolgáltatta, ahová elutazott dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester is.

A vendéglátó Jacek Krywult, Bielsko-Biała polgármestere reményét fejezte ki, hogy a két település eddig is gyümölcsöző kapcsolata a jövőben tovább erősödik, és lehetőség nyílik a szélesebb körű együttműködésre.
A Katowice és Krakkó közelében lévő város főterén a nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai tárt karokkal várták az érdeklődőket. Az állatpark oroszlánjelmeze ütős sikert aratott a gyerekek körében. A felnőttek örömére eredetvédett szilvapálinkát is lehetett kóstolni.

A fesztiválon fellépő számtalan külföldi zenekar közül – akik többek között Németországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából érkeztek – a reakciókból ítélve kétségkívül kiemelkedett a nyíregyházi Folkfusion Band.
– A két nap alatt sokan megfordultak a város faházánál: élénken érdeklődtek az egészségturisztikai és fürdőzési lehetőségek iránt, a gyermekek pedig természetesen az állatparkra voltak kíváncsiak – újságolta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A szakemberek örömmel tapasztalták, hogy a gyermekes családok mellett egyre több fiatal pár is szeretne Nyíregyházára jönni, ezért is voltak hasznosak a lengyel nyelvű konkrét csomagajánlatok iránt.
– A Nyíregyházától 430 kilométerre található 174 ezer lakosú Bielsko-Biała és vonzáskörzete turisztikailag potenciális küldőpiac térségünknek. Várakozásaink szerint a sikeres bemutatkozásnak köszönhetően még több dél-lengyelországi turista látogat majd el hozzánk.
KM–LTL


Bielsko-Biała

A város Dél-Lengyelországban a grodzki járásban, a sziléziai vajdaságban, a Sziléziai és a Kis-Beszkidek lábánál, a Biała folyó mellett fekszik. A város korábban két város Bielsko és Biała fúziójával jött létre 1951-ben.

Jelenleg mintegy 176 ezer lakosa van Lengyelország gazdaságilag egyik legfejlettebb városa (5 százalékos munkanélküliségével), Katowicétól 60 kilométerre, Krakkótól 90 kilométerre fekszik és az ugyanilyen nevű járás fővárosa is. A város fölé emelkedik a Klimczok hegy (1117 méter), melynek egyik nyúlványa a Szyndzielnia (1028 méter), ez szinte az elővárosig benyúlik, és nagy népszerűségnek örvend a síelők körében.

Címkék: ,hirdetés