Vacsora mellett idézték fel a nap eseményeit

Tisztelet a vadnak: fenyőgallyakból készült a teríték kerete, s meggyulladt a máglya is
Tisztelet a vadnak: fenyőgallyakból készült a teríték kerete, s meggyulladt a máglya is - © Fotó: vadásztársaság
Jánd – Sikeres fácánvadászatot rendezett a napokban a vásárosnaményi székhelyű Beregi Tisza Vadásztársaság a Jánd és Gergelyiugornya közötti területen.

A vadásztársaság tagjai mellett vendégek is részt vettek a rendezvényen, az eligazítás után 33 vadász és 13 hajtó indult el a madarak elejtésére. Volt olyan vendégvadász, aki a Dunántúlról érkezett. A hajtásban kutyák is részt vettek. Meghatározó szerepük van a fácánvadászatban, hiszen egyrészt segítenek a madarak felzavarásában, másrészt összegyűjtik az elejtett állatokat.

Mint Szabó József, a beregi Tisza Vadásztársaság elnöke lapunknak elmondta, a vadászat után a jándi vadászház udvarán 117 fácánkakast helyeztek el a terítéken. Az eredményes és balesetmentes vadászatban kiemelkedő szerepe volt Vezse Péter hajtásvezetőnek, a házigazda vadásztársaság vadászmesterének. Az apróvadaknak megadott tisztelet után a vacsora elfogyasztása közben kötetlen beszélgetéseken idézték fel a nap eseményeit a vadászok.

A vadásztársaság november 11-én és 25-én is rendez vadászatot. Márton napján, vagyis ezen a szombaton a gergelyiugornyai Bagiszeg területén lesz vaddisznó, gím- és dámtarvadterelés, Katalin napján pedig a Csaroda–Jánd–Gergelyiugornya közötti területen rendeznek vaddisznó-­hajtóvadászatot.

KM
hirdetés