Vádat emelnek a kántorjánosi késelő kamasz ellen

Vádat emelnek a kántorjánosi késelő kamasz ellen
© Fotók: police.hu
Kántorjánosi – A nyomozók vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 13 éves kántorjánosi fiú ellen. A lezárt nyomozás adatai szerint a fiataltól 2017. szeptember 11-én 22 óra körül egy kántorjánosi söröző környékén cigarettát kért egy 17 éves helyi fiú. Mivel a gyanúsított nem tudott neki adni, ezért a fiú egy esetben pofon ütötte, majd tovább ment. A gyanúsított ezután a lakására hazament, ahol magához vett egy konyhakést, majd a 17 éves fiú keresésére indult. Egy buszmegállóban találkozott össze vele, aki békülési szándékkal kezet akart nyújtani neki. A gyanúsított azonban a békülést nem fogadta, hanem szó nélkül a kezében tartott késsel életveszélyes sérülést okozva hasba szúrta a sértettet, majd elfutott a helyszínről. Az elkövetéshez használt kést útközben egy szántóföldi területen dobta el, melyet a rendőrök később megtaláltak. Az egyenruhások a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt rövid időn belül lakásán elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. A fiú beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért szúrta meg a sértettet, hogy szálljon le róla, mert korábban már többször megszégyenítette. A nyomozó hatóság a fiút kezdetben emberölés kísérletével gyanúsította, majd a büntetőeljárás során beszerzett adatok alapján életveszélyt okozó testi sértés gyanújával hallgatták ki folytatólagosan. A büntetőeljárás ideje alatt a 13 éves fiú végig előzetes letartóztatásban volt.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Kántorjánosi - Megalázták és folyamatosan terrorizálták. Ezt állítja, annak a 13 éves fúnak az anyja, akit emberölési kísérlettel gyanúsít a rendőrség. A gyerek múlt hétfőn hasba szúrta 17 éves ismerősét Kántorjánosiban a gyanú szerint. Édesanyja azt mondta, gyermekét hónapok óta rendszeresen bántal...
hirdetés