Vádat emelnének a Záhonynál elfogott gyógyszercsempész ügyében

Vádat emelnének a Záhonynál elfogott gyógyszercsempész ügyében
© Fotó: police.hu
Záhony – Olaszországba akarta szállítani az illegális termékeket a külföldi sofőr.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. április 4-én 12 óra 45 perc körül egy ukrán honosságú mikrobusszal közlekedő 31 éves ukrán állampolgár. A tételes vámvizsgálat során az ellenőrzést végrehajtó pénzügyőr a jármű csomagterében egy lezárt dobozban 23 féle olyan gyógyszerkészítményt talált, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek. A külföldi férfi által szállított illegális termékeket lefoglalták, majd a további eljárást átadták a rendőrségnek. A mikrobusz sofőrjét a Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai előállították, és egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A külföldi férfi vallomásában azzal védekezett, hogy a csomagot egy olasz ismerőse kérte, hogy szállítsa el neki, annak tartalmát nem ismerte.

A záhonyi rendőrök a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Záhony - Mosogatószeres dobozokba rejtett illegális gyógyszereket találtak a pénzügyőrök Záhonynál. A sofőr állítása szerint nem tudott a csempészáruról. Egy ukrán mikrobusz sofőrjét és öt utasát ellenőrizték a NAV munkatársai a záhonyi határon. A személyes poggyászok között mosogatószeres fla...
hirdetés