Vádat emeltek a buszsofőrrel szemben, aki halálra gázolt egy gyalogost

Vádat emeltek a buszsofőrrel szemben, aki halálra gázolt egy gyalogost
Vádat emeltek a buszsofőrrel szemben, aki halálra gázolt egy gyalogost - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási Ügyészség csütörtökön halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a januárban a Pazonyi úton történt gyalogosgázolás ügyében – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

A vádlott január 25-én reggel negyed hatkor autóbusszal haladt a Pazonyi úton a belváros felé. Amikor a Család utcai kereszteződéshez ért, a lámpa sárgán villogott. Behajtott a kereszteződésbe, a gyalogos átkelőhelyen pedig akkor haladt át egy nő, akit az autóbusz fékezés közben elgázolt – a hölgy a helyszínen életét vesztette.

A balesetet az okozta, hogy a vádlott a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett, és megszegte a gyalogos átkelőhely megközelítésére vonatkozó szabályokat is. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a busz vezetőjét, a bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.​


Halálos közlekedési baleset történt Nyíregyháza belterületén

Egy Nyírpazony felől érkező autóbusz gázolt halálra a kijelölt gyalogos átkelőhelyen egy középkorú nőt. tovább »
hirdetés