Vádat emeltek a feleségét rendszeresen bántalmazó férfi ellen

Nyíregyháza – Súlyos testi sértéssel, személyi szabdság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy nyíregyházi férfival szemben – tájékoztatta portálunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség.

A nyíregyházi férfi testi sértés bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztés alatt állt. Ennek ellenére 2015. februártól kezdődően eleinte jelentősebb sérüléseket nem okozva, de ittas állapotában többször is bántalmazta házastársát. 2015. március 15-én már jelentősebb sérüléseket okozó módon verte meg az ekkor már várandós nőt.

2015 júniusában, a szülést követően hazaérkező asszonyt ismét bántalmazta, illetve őt, hogy segítséget kérni ne tudjon, illetve a bántalmazás miatt ne tudja feljelenteni, a lakásukba be is zárta. Júniusban még további két alkalommal zárta be, illetve bántalmazta is feleségét a férfi.

Az elkövetővel szemben az ügyészség a hozzátartozók közötti erőszak körében megalkotott, s az új Btk-ban önálló bűncselekményként szereplő kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat valamennyi cselekmény miatt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől ötévig terjedő szabadságvesztés. A Járási Ügyészség az eljárás során előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza, és azt is, hogy a bíróság a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is rendelje el vele szemben.

– Nyíregyházi Járási Ügyészség –
hirdetés