Vádat emeltek a letarolt busz szerb sofőrje ellen

Vádat emelt az ügyészség az ellen a szerb buszsofőr ellen, aki járművével még februárban szenvedett balesetet Budapesten a Ferihegyi gyorsforgalmi úton.

Akkor a busz tetejét gyakorlatilag letarolta egy magasságjelző oszlop, három utas meghalt, 32-en pedig megsérültek. A buszvezető akár nyolc évet is kaphat.

A szerb férfit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező, közúti baleset gondatlan okozásával vádolják, amennyiben bűnössége bebizonyosodik, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – mondta el a Független Hírügynökségnek a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila hozzátette: a vádemelés mellett kezdeményezték a bíróságon, hogy a sofőr egészen az ítélet kihirdetéséig előzetes letartóztatásba maradjon, mert fennáll a szökés veszélye.

A buszbaleset még február végén történt a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton.

 Az emeltes jármű a főváros felé tartott, amikor a Felsőcsatári útnál tetejével nekiütközött a szemből érkezők számára kihelyezett magasságjelző oszlopnak, ami gyakorlatilag letarolta a jármű felső emeletét.

A buszon 44-en utaztak. Egy ember a helyszínen, két másik pedig néhány nap múlva a kórházban halt meg. Öten súlyosan megsérültek, közülük egy utas maradandó sérülést szenvedett, ugyanis jobb szemét el kellett távolítani.

 További 27-en könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet.
hirdetés