Vádat emeltek a másfél éves unokahúgát cigarettáztató férfi ellen

Akt.:
Vádat emeltek a másfél éves unokahúgát cigarettáztató férfi ellen
Budapest – Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy 24 éves pesterzsébeti férfi ellen, aki még májusban a másfél éves unokahúgát cigarettáztatta – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta: a gyerek 22 éves édesanyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják.

A vádlottak – akik testvérek – május 25-én a kislánnyal és másokkal együtt egy XX. kerületi lakásban voltak, a férfi ekkor egy másik büntetőeljárás miatt házi őrizetben volt.

A vádirat szerint a férfi az ölébe vett kislány szájába többször is betett egy égő cigarettát, miközben arra biztatta a gyereket, hogy a füstöt “tüdőzze le”. A kislány tiltakozott, fintorgott és mindkét kezével hadonászott.

Mindezt a sértett anyja végignézte, de semmit nem tett a történtek megakadályozására, az ügyészség szerint a nő a jelenlévőkkel együtt “szórakoztatónak tartotta testvére tettét”.

A jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban levő férfi a telefonjával rögzítette az egész cselekménysort, majd a felvételt megosztotta egy közösségi portálon, így az széles körben megismerhetővé vált.

A vád szerint ha a gyerek a cigarettába akár csak egyszer is beleszívott volna, akkor a légcsövébe, illetve a tüdejébe kerülő dohányfüst akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot is kiválthatott volna. Az ügyészség szerint a kislány hadonászó mozdulatai miatt fennállt annak a veszélye is, hogy égési sérüléseket szenved.

– MTI –


Forrás: tenyek.hu
Budapest - Akár öt év börtönt is kaphat a Brendonként elhíresült videoblogger. Az a férfi, aki az internetre feltöltött egy videót, amelyen a 1,5 éves unokahúgának ad cigarettát a szájába. A rendőrség szerint a gyerek anyja és a blogger is bűncselekményt követett el, amikor dohányt adtak a gyerek...
bren
Budapest - Szinte pillanatok alatt száguldott végig az interneten a botrányos videófelvétel, amin az látszik, amint egy férfi "tüdőzd le, tüdőzd le" biztatások közepette égő cigarettát dug egy kisbaba szájába. A Blikknek sikerült utolérnie a felvételen szereplő, Lakatos Brendon művésznevű férfit - ...
baba
Budapest - Döbbenetes, bicskanyitogató felvételt tett közzé egy korábban házi őrizetből szabadult Budapesten élő férfi: a felvételen egy csecsemőt kényszerít arra, hogy cigarettázzon, miközben azt kiabálja: "Tüdőzd le, tüdőzd le!" A Blikk azt írta, L.B.-nek nem ez az első videója, ami nyilvánossá...
hirdetés