Vádat emeltek a nagyecsedi halálos kutyatámadás ügyében

Vádat emeltek a nagyecsedi halálos kutyatámadás ügyében
Nagyecsed, Nyíregyháza – Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyész azt a nagyecsedi férfit, akinek a kutyái rátámadtak a szomszédban lakó bácsira, aki ettől elveszítette az egyik lábát, majd pár hónap múlva elhunyt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a nagyecsedi kertes házban élő vádlott két, 20-25 kg súlyú bull-típusú terrier fajtájú kutyát tartott az udvarán úgy, hogy az állatok napközben szabadon voltak, éjszakára pedig kennelbe zárta azokat. Az ingatlant a szomszédos telektől egy drótkerítés választotta el, melyet a kutyák megrongáltak, az azon kialakított lyukon átjárhattak az ott lakó idős sértett udvarára. A sértett a lyukat próbálta kijavítani, illetve akadályt létesített a saját telkén azért, hogy a kutyák oda ne mehessenek át, azonban ez nem járt eredménnyel.

2016. május 18-án délelőtt a sértett a kerítés közelében foglalatoskodott, amikor is a vádlott kutyái a lyukon átmentek az udvarára, megragadták a sértett lábát, illetve karját, azon több harapást ejtettek. Az idős ember jajveszékelésére a szomszédok siettek oda, akik a kutyákat elzavarták, a sértetthez pedig orvost hívtak.

A kutyatámadás következtében az idős sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, a jobb lábát jelentős részében amputálni kellett. Ennek következtében a sértett élete, általános fizikai állapota leromlott, tartósan fekvőbeteggé vált, amitől kialakult nála egy keringési és légzési elégtelenség, amely végül 2016 novemberében a halálát okozta.

A vádirat szerint a kutyák gazdája felelős a sértett haláláért, mert nem teremtette meg az állatok biztonságos tartásának körülményeit a saját ingatlanán, és kellő körültekintéssel előre láthatta volna, hogy a kutyák sérülést okozhatnak másnak.

Az ügyész a vádiratban az indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre a vádlottat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –


Videó: Amputálni kellett az idős férfi lábát, akit kutyák támadtak meg Nagyecseden

Amputálni kellett egy 85 éves férfi lábát, miután tegnap szomszédja két kutyája a saját kertjében megtámadta Nagyecseden. Az állatok átmásztak a kerítésen. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A kutyák otthon maradhattak, de most karanténban kell őket tartani, amíg eldől, hogy el kell-e altatni őket.

 


Videó: Életveszélyesen megsebesített két kutya egy 85 éves bácsit Nagyecseden

Nagyecsedi háza udvarán támadtak meg a szomszéd kutyái egy 85 éves férfit 2016. május 18-án 10 óra körül.
hirdetés