Vádat emeltek a nyíregyházi postáskéselő ellen

Vádat emeltek a nyíregyházi postáskéselő ellen
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. Dávid 26 éves rakamazi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2017. október 12-én 10 óra 30 perckor Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca 5. szám alatti társasház lépcsőházának előterében megtámadott és késsel megsebesített egy postai kézbesítőt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A nyomozás adatai szerint a támadás arra irányult, hogy a férfi készpénzt szerezzen. Mivel a sértett aktívan ellenállt, a gyanúsított végül értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről. A rendőrök az elsődleges intézkedések alatt beszerzett adatok alapján a feltételezett tettest rövid időn belül azonosították és ezt követően nyíregyházi tartózkodási helyén néhány órán belül elfogták. A nyomozók a rendőrkapitányságra előállított férfit felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt és a nyomozás időtartama alatt mindvégig fenntartott.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek a napokban megküldte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Balra az elkövető, jobbra a megtámadott postás
Nyíregyháza - Mint arról korábban beszámoltunk, késsel támadtak meg egy munkáját végző postást a Vasvári Pál utcán. Mint kiderült, a megkéselt postás ismerhette a támadóját, hisz a késelő ugyanabban az utcában, alig néhány lépcsőháznyira lakott a szurkálás helyszínétől. A Blikk szerint a postás, ...
hirdetés