Vádat emeltek a szamossályi emberölés ügyében

Akt.:
Vádat emeltek a szamossályi emberölés ügyében
Vádat emeltek a szamossályi emberölés ügyében
Szamossályi – Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja az ügyész azt a szamossályi fiatalt, aki tavaly májusban előbb vascsővel agyonvert egy helybéli asszonyt, majd ugyanezen napon kalapáccsal támadt egy másik férfira – tájékoztatta portálunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az alig 18 éves szamossályi fiatal alkalmi munkákból él, rendszeres jövedelme nincs. Tavaly május 27-én a vádlott a helyi presszóban italozott, és közben több tabletta nyugtatót is bevett. Miután a pénze elfogyott, elhatározta, hogy az általa látásból ismert falubelijétől, a 61 éves özvegyasszonytól fog pénzt vagy egyéb értékeket lopni.

Kora délután elment a sértett házához, bemászott a kerítésen az udvarra, majd a nyitott nyárikonyhában magához vett egy fél méter hosszú vascsövet, és közben pénz után kutatott. Ekkor érkezett haza a sértett és kérdőre vonta a betolakodót, mire a vádlott a vascsővel fejbe vágta. A földre esett sértettet tovább ütötte az eszközzel, amitől az a helyszínen elhunyt. A vádlott elvette a sértett 1.200.,- forintját, és elvitt egy 15.000,- forint értékű szivattyút is.

A lakás padlóján fekvő halott sértettet másnap a rokonai találták meg.

A gyilkosság után a vádlott a presszóban folytatta az italozást, és árulta a lopott szivattyút is, de nem talált rá vevőt. Miután a pénzét elitta, elhatározta, hogy a szintén a faluban élő 63 éves sértett férfitől fog pénzt szerezni. Kora este elment a sértett házához, bemászott a kerítésen, majd a nyitott konyhában kutatott a pénz után. Ezt meghallotta a szobában tartózkodó sértett és keresni kezdte hívatlan látogatóját. Erre a vádlott előbb egy pálinkás üveggel fejen ütötte a sértettet, majd dulakodás közben még egy kalapáccsal is többször odacsapott, végül elfutott. A sértett koponyasérülései 2-3 hónap alatt gyógyultak. A sértett felismerte a támadóját, így a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.

Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint lopás kísérlete miatt emelt vádat a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben. Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje a férfit és tiltsa el a közügyektől, valamint kötelezze a 14 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –


Nem került elő a gyilkos eszköz Szamossályiban, a lakosság pedig még nem ocsúdott fel döbbenetéből

A település lakossága megdöbbenve fogadta a gyilkosság hírét, hiszen nálunk emberemlékezet óta csak apróbb lopások fordultak elő, és az elkövetéssel gyanúsított közmunkás is köztiszteletben állt – tájékoztatta lapunkat a 61 éves nő halála kapcsán Bíróné dr. Dienes Csilla, Szamossályi polgármestere.


Videó: Vascsővel verték agyon az asszonyt Szamossályiban

Vascsővel vert agyon egy nyugdíjas asszonyt két betörő a Szabolcs megyei Szamossályiban. A nő holttestére anyósa talált rá. A betörőket már elkapták. Kiderült: egyikük nem sokkal előtte egy másik nyugdíjast kalapáccsal ütött le ugyanebben a faluban.

Elfogták a szamossályi emberölés gyanúsítottjait

A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

 

 

Megöltek egy nőt Szamossályiban

Megöltek Szamossályiban egy 61 éves nőt, akinek holttestét egy hozzátartozója találta meg szombat délelőtt a lakásában – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a rendőrségi honlapon.
hirdetés