Vádat emeltek egy idős tatabányai asszony meggyilkolása ügyében

Vádat emeltek egy idős tatabányai asszony meggyilkolása ügyében
© Illusztráció: Ask MetaFilter
Tatabánya – Vádat emeltek egy 20 éves férfi ellen, aki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint súlyosan bántalmazott egy 87 éves asszonyt tavaly októberben tatabányai otthonában, mert tőle akart pénzt szerezni; az idős nő két nappal később belehalt sérüléseibe – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.


Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a férfi néhány hónappal korábban szabadult a börtönből. Jövedelme, munkahelye nem volt. Hajléktalanként élt, az egyedül élő asszony lakásával szemközti garázsban húzta meg magát, és rendszeresen bejárt a nőhöz, cigarettát, kisebb összegeket kért tőle. A tél közeledtével a vádlott a nagybátyához szeretett volna költözni, aki pár ezer forintot kért ezért, majd rávette, hogy az asszonytól szerezzen pénzt, akár erőszakkal is.

2017. október 1-jén reggel mindketten a nő lakásához mentek, a rokon kint várakozott, a fiatal férfi pedig bement a nyitott kertkapun, a neki háttal ülő asszonyt egy sörösüveggel kétszer, majd ököllel többször megütötte, ezután fejbe rúgta, és össze-vissza verte. A támadó végül az asszony konyhai szekrényben lévő pénztárcájából kivett ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból.

Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, a mentőket a szomszédok értesítették. A nő két nap múlva a kórházban meghalt. A főügyészség a fiatal férfit minősített emberöléssel, míg társát – aki a gyilkosságban nem vett részt – felbujtóként elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja.

– MTI –
hirdetés