Helyi közélet

2016.07.28. 11:28

Megmaradni Szabolcs földjén…

Szabolcs - Rockparti, harci bemutató és tüzes íjászok várják az érdeklődőket Szabolcs vezér ünnepén.

Szabolcs - Rockparti, harci bemutató és tüzes íjászok várják az érdeklődőket Szabolcs vezér ünnepén.

Különleges programokkal készülnek a szervezők július 29-én és 30-án Szabolcs vezér ünnepére Szabolcsban, a Honfoglalás-kori Földvárban és Tisza-parton. A kétnapos rendezvény pénteken 14 órától kopjafaavatással és szalagtűzési ceremóniával kezdődik, amit este nyolctól magyar rockparti követ a főtéren.

Nimród vadászai

Szombaton 9 órától 7 üstben készítenek tájjellegű ételeket a „Hétvezér” csapatai, ezalatt bemutatkoznak a megyei népművészeti egyesület alkotói. A Keleti Turul Kupán 3D-s élménypályán versengenek majd a hagyományőrző öröm­íjászok, 14 órától vetítéses előadások várják az érdeklődőket a Földvár fórumon.

A késődélutáni eseményekről sem érdemes lekésni, hiszen lovas és gyalogos harci bemutatókat tartanak, de színre lépnek „Nimród vadászai” (lovasok, solymászok, agarászok) is. Este nyolctól ütősnek ígérkezik a Kurul Dobosok koncertje, a zenei előadásra ünnepi szertűz és tüzes íjászat teszi fel a koronát Szabolcs vezér ünnepén.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában