Nyíregyháza hírei

2014.08.13. 16:38

Rendkívüli volt a közgyűlés

Nyíregyháza - Minősített többséggel választották meg az új Területi Választási Bizottság tagjait.

Nyíregyháza - Minősített többséggel választották meg az új Területi Választási Bizottság tagjait.

Rendkívüli ülést tartott szerdán délelőtt a megyei közgyűlés, amelynek egyik apropóját a Területi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása adta. Napirend előtti felszólalásában dr. Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesület elnöke két közéleti problémára hívta fel a testület figyelmét.

Mint mondta, az ukrán-orosz konfliktus miatt beszűkülő, bezáródó keleti piacok hatalmas fennakadást okozhatnak a gyümölcsértékesítés területén. A politikus nemcsak a termelők érdekében kérte a megyei közgyűlés egységes fellépését, a megyénkbeli fejlesztési minisztert, dr. Seszták Miklóst is a védelmébe vette.

Adorján Béla (Jobbik) „a kijevi kormány tudtával és utasítására Kelet-Ukrajnában történő bűncselekmények és a súlyosan soviniszta népirtó politika” ellen és az egyetemes emberi jogok, illetve a kárpátaljai magyarok és ruszinok iránti felelősségvállalás mellett emelte fel szavát.

KM-PI

Tagok és póttagok

A megyei közgyűlés testülete a Területi Választási Bizottság tagjának választotta Dr. Szekrényes Ida ügyvédet, Katona László gyógypedagógiai szakértőt, valamint Bakkné Csapó Erika pedagógust, míg a TVB póttagjai Dr. Drabancz M. Róbert főiskolai tanár és Dr. Holp András ügyvéd lettek. A TVB alakuló ülésén Dr. Szekrényes Idát elnöknek választották, helyettese Katona László lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!