Vadat, vadat s mi jó falat

Vadat, vadat s mi jó falat
Két nap a vadászat és a gasztronómia jegyében – ez jellemzi a sátoraljaújhelyi vadételfőző versenyt, amely annak ellenére, hogy csak negyedik alkalommal rendezik meg, már komoly hagyományokkal bír.

Az idei rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, talán túlságosan is, hiszen a bográcsművészek kavargatás közben alulról és felülről egyszerre kapták a meleget, de a lényeg egyáltalán nem ez, hanem a kellemes környezet, a kulináris élményhalmaz. Aki igazán hajszolni és habzsolni vágyta az élvezeteket, az az ország leghosszabb libegőjével közelítette meg a verseny helyszínét.

A viadalt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhey polgármestere, dr. Bárándy Péter egykori igazságügyminiszter és dr. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője nyitotta meg.

A protokollt udvariasan végigváró bográcsosok ezt követően robogtak vissza a főzési helyszínekre, hogy nemes csatában mérettessék meg a vadételfőző-tudomány. Az idei verseny is nemzetközi volt, hiszen erre az alkalomra lengyel vendégek is érkeztek a sátoraljaújhelyi Magas-hegyre.

-bg-
hirdetés