Nyíregyháza hírei

2013.06.29. 11:13

Béres-Díjas kollégista Záhonyban

Záhony - A pénteken megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-Díjat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium legkiválóbb elsős kollégista diákjának.

Záhony - A pénteken megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-Díjat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium legkiválóbb elsős kollégista diákjának. A fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet 2007-ben alapított díjat a neves tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről elnevezett záhonyi diákotthon legkiválóbb elsős tanulójának, melyet minden tanév végén ítél oda az erre a célra létrehívott intézményi bizottság. Idén a tuzséri lakóhelyű Boros Henrietta lett a legeredményesebb tanuló. Tanulmányai mellett Henrietta több kollégiumi, iskolai, valamint felmenő rendszerű vetélkedőn szerepelt sikerrel. Az elismeréssel 25 ezer forint pénzjutalom járt, továbbá a névadóról szóló, Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi kötetet is ajándékul kapta.

Az intézményi Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány könyvjutalommal ismerte el Ágij Adrienn (Tuzsér), Balázsy Bettina (Mándok), Csabina Eszter (Tuzsér), Fekete Mónika (Anarcs), Horváth Dávid (Ajak), Katona Dávid (Nyírtass) és Kulcsár Beáta (Nyíregyháza) közösségi tevékenységét, illetve versenyeredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!