Vagány gyereknek tartja Zsórit Kerekes Zsombor

Akt.:
Kerekes Zsombor
Kerekes Zsombor - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – A hétvégén ollózós gólt szerző Zsóri Dániel találata még mindig beszédtéma, Kerekesnek is tetszett.

Bár már lassan egy hét telt el a múlt szombati DVSC–Ferencváros mérkőzés óta, de a szurkolók körében és a médiában még mindig nem “csengett le” a találkozó. Nem is a kiemelkedő színvonal miatt, hanem a 18 éves Zsóri Dániel ollózós gólja okán, melyet élete első NB I-es összecsapásának 94. percében zúdított a kapuba. A Debrecen támadója lapunknak már elmesélte, milyen érzések kavarogtak benne a találata után, most a Loki korábbi legendás gólvágóját, Kerekes Zsombort kérdeztük meg a témában.

Különmunkát is végez

– A helyszínen nem volt szerencsém látni a gólt, mert az utánpótlás gárdával meccsünk volt, de a telefonomon láttam, mekkora dugót rúgott – nyilatkozta a Naplónak “Zsombi”. – Engem nem lepett meg egyébként a mozdulat, mert ismerem a srácot, vagány gyerek, ilyenekre van szükség a focipályán.

Tehetséges fiú, akinek kellő akaratereje van, és nem hinném, hogy ettől a góltól elszállna. Becsülettel dolgozik, nem féltem őt”

– mondta a Debreceni labdarúgó Akadémiánál egyéni képzőként dolgozó tréner, hozzátéve, Zsóri edzéseken és alacsonyabb osztályú meccseken már rúgott ilyen gólokat.

– Persze, nem mindegy, hogy a Fradinak is bevállalsz-e egy ilyet, ő szerencsére megtette. Nem egyszerű a mozdulatsort véghezvinni, ki kell számítani a labda ívét, és erős hasfal szükséges hozzá, hogy ekkora erővel elollózd a játékszert. Ám a fiúnak minden adottsága megvan, hogy elsőosztályú labdarúgó legyen, ezen dolgozunk közösen. A srác különmunkát is végez, tehát a szorgalmával sincs gond – árulta el Kerekes. Az egykor csatár elmondása szerint ekkora gólt sosem rúgott. – Jómagam ollózva egyszer sem találtam a hálóba, nem is tudok különösebben emlékezetes találatot felidézni. Imádtam megzörgetni a hálót, úgyhogy a kis góljaimnak is nagyon örültem. Persze a nemzetközi kupameccsek nagyobb élményt nyújtottak, óriási érzés volt a Bordeaux-nak vagy a Hajduk Splitnek beköszönni. De a lényeg a gól volt, mindegy, ki ellen.

TN


Debrecen - A DVSC labdarúgócsapata február 26-án, kedden 17 órától az FC Ajka együttesét fogadja a Magyar Kupa visszavágóján a Nagyerdei Stadionban. Az első mérkőzésen Mészárosék 3-2-re verték az NB III nyugati csoportját veretlenül vezető ajkai alakulatot, így a piros-fehér gárda előnyösebb hely...

Pintér Ádám góljával nyert a Debrecen
Debrecen - A DVSC tizenhét esztendős labdarúgója, Pintér Ádám a 91. percben győztes találatot szerzett a kupában. Mint arról minden debreceni szurkoló tud, a szombati rangadón az élete első felnőtt bajnokiján csereként beküldött Zsóri Dániel csodálatosan ollózott a Ferencváros kapujába a 94. perc...

Győztes gólt ollózott Zsóri
Debrecen - A Ferencváros vezető gólja szárnyakat adott a Lokinak, onnantól uralták a meccset. – Ezt álmodni sem mertem, nem gondoltam volna, hogy ilyen góllal mutatkozom be életem első NBI-es mérkőzésén, ráadásul a Ferencváros ellen – árulta el immár az öltözőből jövet a 18 esztendős Zsóri Dániel...
hirdetés