Vagyonkezelő: Új elnök, régi vezér

Debrecen – Sásdi András lett a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke, Nyíri László pedig ettől a pozíciótól megválva ezentúl csak a vezérigazgatóit tölti be – hozta meg sürgősséggel tárgyalt döntését a debreceni képviselő-testület.

A napirendet azért vették fel a sorba a politikusok, mert az egyik tag, Takács Zoltán lemondott igazgatósági, Nyíri László pedig elnöki posztjától. A „társaság folyamatos működésének érdekében” volt indokolt új elnököt választani – olvasható az indítvány bevezetőjében. Sásdi András mellett leginkább politikusi múltja szólt.

„Ésszerű munkamegosztás”

Kettéválasztotta az önkormányzati képviselő-testület a Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját, egyúttal átalakult (a gazdasági társaságokról szóló törvény megváltozása miatt) a holding szerkezete. A korábbi társtulajdonos Dehusz Kht. tulajdonrésze a vagyonkezelőé lett, miután sürgősséggel megtárgyalta és elfogadta az erről készült előterjesztést a közgyűlés.

Nyíri László úgy fogalmazott, ez egy ésszerű munkamegosztást jelent, s a várossal való szorosabb kapcsolatot hoz majd, hiszen az új elnök feladata éppen a holding önkormányzat előtti képviselete lesz.

Madarasi István (MSZP) szerint a Dehusz részének megvásárlása logikus lépés, de az igazgatósági, vezetési változásokat a repülőtéri szerződésbontással látta összefüggőnek. Bazsa György, az MSZP frakcióvezetője tárgyalási szünetet kért, ami után – némi pontosítást követően – 33 igen szavazattal elfogadták a javaslatot.

További döntések:

  • 1. Jegyeket, bérleteket – drágábban
  • 2. Távhődíj: Osztottak, szoroztak – emeltek
  • Részletes tudósítás a közgyűlésről  • hirdetés