Mindegyik ízesítésű csali ízlett a halaknak

Az egyik ponty a sok közül
Az egyik ponty a sok közül - © Fotó: magánarchívum
Szabolcsveresmart, Vaja – Szebbnél szebb pontyokat fogtak a Szabolcsveresmarti-víztározónál.

A baráti társaságok szívesen kerekednek fel, hogy egy-egy tó partján töltsenek horgászattal egy-két napot. Így tett a közelmúltban egy hosszú hétvégén a vajai Sínészek Carp Team négy tagjai is, Farkas Szabolcs, Balogh Ádám, Horváth László és Tóthfalusi János.

Éjjel nagyobbak jöttek

A Szabolcsveresmarti-víztározónál a Kanda öböl 4-es és 5-ös helyén kezdték meg a horgászatot.

– Az első nap a két horgászhelyen több mint 100 halat sikerült horogra csalni, amelyek 3 és 7 kilogramm közöttiek voltak. Bojlis horgászat volt, és azon csodálkoztunk, hogy olyan erővel harcoltak a halak ezen a vízen, mintha sokkal nagyobbak lennének. Vadvízi tiszai halak… – mesélte az élményeket Tóthfalusi János. – Bár éjszaka a kapások intenzitása csökkent, ugyanakkor a 8-9-10 kg körüli példányok mozogtak. A 48 óra alatt számtalan szebbnél szebb halat fogott a csapat a tükörpontyoktól a nyurgapontyokon át a spanyol pikkelyesekig mindent.

Saját készítésű bojlik

Amur kapások is voltak szép számmal, de annak mindig az előkék elvesztése volt a vége. Az amurokat végül egyszer sem sikerült a fotózás erejéig a partra emelni. Többféle ízesítésű csalit használtunk, s végül is mindegyik kapós volt. Többek között nagy sikert arattak a társaim házi készítésű saját bojliai is. A kellemesen eltöltött 48 óra után kijelenthetem, hogy az elmúlt éveink legeredményesebb napjait tudhatjuk magunk mögött. Ide még biztosan vissza fogunk térni.

– MML –Vaja.
SZON.HU


hirdetés