Vajai álom: 200 forint feletti árban bizakodak

Még tart a szezon
Még tart a szezon - © Illusztráció: ÉKN
Vaja – Nem elégedett a ­meggy felvásárlási árával Sipos György vajai termelő, aki több gazdatársa nevében kereste fel a szerkesztőségünket, és az érdekvédelem mielőbbi közbelépését követelte, mert szerinte minősíthetetlenül alacsonyak az idei árak.

– A legtöbb kiskertben leszedték már a meggyet, de sokan kivárnak, ahogy tesszük azt több társammal egyetemben. Még az önköltség sem jön vissza, ha most nekivágunk a munkának – mondta el lapunknak a vajai férfi, aki szerint a „nála kopogtató” románok nem megbízhatóak, ezért nekik biztos nem fogja eladni a meggyét.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen felvásárlási árral lenne elégedett, azonnal rávágta, hogy 200 forint felett lenne az ideális, mint ahogy erre szerinte már volt is példa a történelemben.

Km-TG


A meggytermelők meggyosztással tiltakoznak az alacsony árak ellen

Budapest – A meggytermelők ingyen osztanak szét összesen több mint 30 tonna magyar meggyet, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelésű adagot, az akcióval az idei nyomott meggyárak ellen tiltakoznak – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaközi Szervezet csütörtökön az MTI-vel. tovább »

Nagy gondok vannak a meggypiacon

Újfehértó – Szerencsére a magyar termelőkbe is szorult némi önérzet, büszkeség és vagányság. tovább »

Padlót fogott a meggy ára

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyár van, s javában dúl a meggycsata. A termés jónak ígérkezik, de a piac az idén is cserben hagyta a gazdákat. tovább »

Alacsony a meggy felvásárlási ára Szabolcs-Szatmár-Beregben

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Alacsony a meggy felvásárlási ára Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, ezért a termelők akár a fán is hagyhatják a termést – tájékoztatta egy helyi őstermelő a kialakult helyzetről az MTI-t. tovább »

Nem szedik a meggyet

Nagycserkesz, Hajdúdorog – A gazdák szerint a feldolgozók által kínált vételár jóval alacsonyabb, mint az önköltségi ár. tovább »

hirdetés