Vakációs Gyerekhét Kállósemjénben

Totót írnak a Vakációs Gyerekhéten.
Totót írnak a Vakációs Gyerekhéten.
Kállósemjén, Máriapócs – Kedves meghívást kaptam Sipos Brigitta lelkésztől, aki a Máriapócsi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is hitoktató, hogy látogassam meg Kállósemjénben a Vakációs Gyerekhetet, melyet ezen a nyáron is megszerveztek 2015. június 22-től 26-ig, a református templomban és a parókia udvarán.

A lelkipásztor elmondta, hogy ez a gyerekhét szokványos a Nyírségi Református Egyházmegyében. A Titus Hitéleti Alapítvány Jézus nyomában nyári gyermekanyagát, igényeikhez képest alakították a segítőkkel; Molnár Ferencnével, Vinklerné Győri Mariannal, Séráné Páll Ildikóval, Szolnoki Mariannal, Andrejkó Irénnel és Gyulainé Kereskényi Évával.

A hét folyamán képzeletben elutaztak Izráelbe. Ott Jeruzsálembe, Kánába és Samáriába vezetett az útjuk. Részt vettek menyegzőn, keresztelőn. Tanúi lehettek nagy beszélgetéseknek és csodáknak. Énekeltek, játszottak, barkácsoltak. Pénteken a bazárban vásárolhatták le összegyűjtött pontjaikat. Vasárnap pedig a gyülekezetüket megörvendeztetve beszámoltak a héten tanultakról.

Látogatásom alatt én is tapasztaltam milyen jól átgondolt, egymásra épülő, színes programokkal készültek a gyerekeknek. Akik nagyon jól érezték magukat, pedig óvodástól a leendő középiskolás korosztályig együtt voltak egy héten keresztül.

Palóczy Timea

 
hirdetés