Járvány

2020.04.14. 17:50

Koronavírus: újabb polgármesteri intézkedések Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc döntött a parkolók lezárásáról és a piacok látogatásáról.

Nyíregyháza, 2020. március 31. Az árusok elõtt lévõ plexit fertõtleníti a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársa a nyíregyházi Búza téri Piaccsarnokban 2020. március 31-én. Az új típusú koronavírus megjelenése óta a piacon a fertõtlenítéseket az addigi elõírások helyett félóránként végzik. Az árusok és vevõk részére több ponton helyeztek ki kézfertõtlenítõ adagolót és fertõtlenítésre alkalmas szappant. A belsõ árusító részen az egy idõben használható asztalok számát maximalizálták, a külsõ fedett piaci részen pedig a megszokott 330 helyett, 165 árusítóasztal használatát tették lehetõvé. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI/Balázs Attila

Fotó: Balázs Attila

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere – tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra – a nyíregyházi lakosság védelmében a mai naptól határozatlan időre elrendelte a város egyes frekventált helyein, a városlakók által gyakran látogatott parkolók további lezárását.

Ennek értelmében az autósok továbbra sem használhatják az alábbi parkolókat: a Nyíregyházi Állatpark előtti parkoló, a Blaha Lujza sétányon lévő parkolóhelyek, a Krúdy-vigadó előtti terület, a Sóstói pavilonsor mögötti parkoló, a Svájci-lak, Fürdőház melletti terület, a Bujtosi-városliget parkolója, valamint Sóstógyógyfürdőn a Parkfürdő melletti parkoló.

Nyíregyháza közterületein tilos és bírsággal szankcionálható közösségellenes magatartás a zöldfelületen parkolás, ezért az érintett területeken ne válasszák alternatívaként az út mellett vagy a zöldfeleteken parkolást. A húsvéti hétvégén a Bujtosi-városligetben, illetve Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn elrendelt parkolási korlátozásokat a polgármesteri hivatal közterület-felügyeletének munkatársai naponta ellenőrizték. A tilalmak ellenőrzése során kedvező tapasztalat volt, hogy a bevezetett korlátozások ezeken a helyeken éreztették hatásukat, jelentősen lecsökkent a lakossági jelenlét a hétvégi ünnepen. A lezárt parkolókat jelző szalagokat, táblákat nem távolították el, így nem is használták a parkolókat.

Azonban 75 gépjárművezetővel szemben intézkedést kellett kezdeményezni, mert a zöldfelületet használták parkolás céljára valamennyi érintett helyszínen. Csak indokolt esetben induljanak útnak, lehetőség szerint maradjanak otthon!

Dr. Kovács Ferenc április 16-ától Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el. Nyíregyháza közigazgatási területén a következő piacokat (Piaccsarnok – Búza tér 23., Nagybani zöldség-gyümölcs piac – Tokaji u. 4., Jósavárosi piac – Korányi Frigyes u., Örökös piac – Család u.) a saját és családja, valamint a közösség érdekében a 65. életévüket betöltött személyek a piacok nyitvatartási idején belül 10 és 12 óra közötti időintervallumban látogathatják. A nyitvatartási időn belül az itt megjelölt időtartam kivételével az egyéb korosztály számára a piacok látogatása megengedett. A rendelet 2020. április 16-án 0 órakor lép hatályba és veszélyhelyzet megszűnését követő napon hatályát veszíti.

A polgármester továbbra is kéri, a lakosság türelmét és megértését, az óvintézkedések betartását – zárul a közlemény, amelyet dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában