Valami az óceán mélyén leharapta egy 600 kilós cápa fejét

Akt.:
Valami az óceán mélyén leharapta egy 600 kilós cápa fejét
© Fotó: thesun.co.uk
Sydney — Ausztrália új dél-walesi partvidékén a helyi halászok alig hittek a szemüknek, amikor a napokban egy óriás emberevő makócápa leharapott, 100 kilós fejét fogták ki a vízből. A számítások alapján a ragadozó egészben 600 kilogramm lehetett. És ami leharapta a fejét… Nos, sokkal, de sokkal nagyobb!

– Kissé kétségbeestem, amikor az egyik nyugodt reggelen a hálónkba egy óriás szörnyhaldarab akadt. Eddig még sohasem láttam ilyen nagyra nőtt makócápát. Társammal rögtön elkezdtünk kombinálni – mesélt a fogásról Jason Bermagui. – Egy másik gondolat is ott motoszkált a fejemben: mekkora lehet az a ragadozó, amely egy ekkora halat játszi könnyedséggel ketté tud harapni?

A tetemmel kapcsolatban egy sydney-i óceánkutató is megszólalt, szerinte egyáltalán nem biztos, hogy egy nagyobb állat végzett a cápával, lehetséges, hogy egy óceánjáró motorlapátjai választották le a fejet a törzsről.

Forrás: blikk.hu


Hawaii - A Deep Blue névre keresztelt cápa a legnagyobb fehér cápa, amit kamerák valaha megörökítettek. Becslések szerint 50 éves és nagyjából 6 méteres. Oahu szigetének déli partjainál tűnt fel, ahol jól belakmározott egy elpusztult ámbráscet maradványaiból. A búvárok nem zavartatták magukat: együt...

Nyíregyháza - Az állatpark ócenáriumának félmillió liter tengervizet tartalmazó medencéje több cápafajnak is otthont ad – 360 fokos kameránk a víz alatt rögzítette a ragadozók etetését! – Minden hétfőn és pénteken 9.30-tól látványos cápaetetéssel várjuk a látogatókat – mondta el Révészné Petró Zs...
hirdetés