NB I

2019.08.04. 08:03

A Kisvárda győzelemmel kezdte az idényt

A szabolcsi csapat a Paksot verte meg az élvonalbeli bajnokság első fordulójában.

Miként tavaly, a szezon első kisvárdai mérkőzése idén is különlegesen kezdődött. Akkor az NB I.-ben először szerepelt haza pályán a szabolcsi csapat, amely új stadionját is avatta, a szombati rajt előtt pedig a nemzetközi szurkolói foci tornán jól szerepelt Várkerti Vitézeket köszöntötte Leleszi Tibor polgármester és Révész Attila sportigazgató.

Még egy várdai sikerről megemlékezett a publikum, a kezdőrúgást ugyanis az Anna-bál szépének választott Purgel Réka végezte el.

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője is elutazott a mérkőzésre, a szakember már a következő fordulóra készült, amikor is csapata a Kisvárdával csap össze. A Loki trénere és a stadionba kilátogató több mint kétezer szurkoló sem unatkozhatott, a csapatokon érezhető volt, hogy már kiéheztek a tétmeccsekre.

 

Bogár Gergő játékvezető sem akarta, hogy a néhány hétnyi bajnoki szünet után a sárga lap tovább „porosodjon a zsebében”: öt és fél perc alatt háromszor mutatta fel, kétszer kisvárdai, egyszer paksi játékosnak.

Nem telt még el negyedóra, amikor a vendégek új kapusa, Holczer Ádám védte Gheorghe Grozav távoli löketét, és végignézte, ahogy Anton Kravcsenko a lécre fejel, a másik oldalon Mihai Mincának is közbe kellett avatkoznia egyszer.

A román kapus az előző idényben egy bajnokin játszott – mellette kupameccseket kapott –, ezúttal Felipét (a lelátón ült) és Zöldesi Illést megelőzve védhetett.

A folytatásban azért alább hagyott a lendület, nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Nem úgy a második játékrész elején: a 48. percben a tizennyolc éves Kovácsréti Márk pontosan beívelt szabadrúgását Teodorosz Beriosz a kapuba fejelte, ám a görög lesen volt. A két csapat előző, kisvárdai meccsén is született egy hazai lesgól, ha akkor nem is biztos, ezúttal jó döntés született.

Az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is ritkán forogtak veszélyben a kapuk: a vendégek egy-két jónak tűnő fejesig jutottak el, a hazaiak szögletekből próbálkoztak.

A 79. percben aztán Grozav Anton Kravcsenkóval kényszerítőzött, előbbi a visszakapott labdával kicselezett egy védőt, majd balról, éles szögből a kapuba lőtt.

A hajrában igyekezett a Paks, de a nagy kedvenc, „13. Böde pápa nem lőtt gólt”, a Kisvárda győzelemmel kezdte az idényt.

MK


Labdarúgás: NB I., 1. forduló

Kisvárda Master Good-Paks 1-0 (0-0)

Kisvárda, 2128 néző, v.: Bogár (Ring, Szert).

Kisvárda: Minca – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Hugo Seco (Negrut, 71.), Lucas, Cukalasz, Kovácsréti (Karaszjuk, 80.) – Tischler (Gosztonyi, a szünetben), Grozav. Vezetőedző: Miriuta László.

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Könyves (Remili, 84.), Papp, Windecker (Cseke, 66.), Fejős (Bartha, 75.) – Hahn, Böde. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gól: Grozav (79.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában