Magyarország

2011.09.06. 17:39

Gyilkosság Miskolcon: Indulati bűncselekmény volt

Miskolc - Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.

Miskolc - Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.

Kedden délután előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az ötven éves felsőzsolcai nőt, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy múlt héten, Miskolc belvárosában, a Szentpáli utca egyik lakásában meggyilkolt egy 86 éves asszonyt.

Az üggyel kapcsolatban kiadott rendőrségi közleményben dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ötvenéves asszony és idős áldozata hónapokkal ezelőtt ismerkedett meg. A végzetes napon a két nő szóváltásba keveredett egymással, és a fiatalabb „felfokozott érzelmi állapotban” végzett áldozatával. Hogy pontosan mi okozta az idős asszony halálát, a közleményből nem derül ki, ám úgy tudjuk, egy zsineggel fojtotta meg a gyilkos az idősebb nőt.

A koros áldozat fekete nejlonzsákba csomagolt testét végül csütörtökön reggel találták meg a lakásával szomszédos lépcsőházban, a kukák közelében. Az áldozattal és a bűncselekménnyel kapcsolatban számos találgatás látott napvilágot, ezek némelyikét a közleményben dr. Gaskó Bertalan cáfolta.

„Az idős néni halálához kötődően napvilágot látott különböző alaptalan híresztelésekkel ellentétben az elvégzett adatgyűjtés eredményeként megállapításra került, hogy az érintett házban nem folyt prostitúciós tevékenység, és ezzel kapcsolatban sem az elhalt idős néni, sem pedig más személy nem fordult a rendőrséghez egyetlen alkalommal sem”, olvasható a közleményben. Rózsika néniről ismerősei tudni vélték, hogy meglehetősen jómódú, ám a lakásából információink szerint semmi sem tűnt el.

A rendőrség végül múlt szombaton fogta el a feltételezett gyilkost, az 50 éves felsőzsolcai nőt, akiről úgy tudjuk, a házban masszőrködött, és egyelőre nem tett beismerő vallomást. „A nyomozás adatai szerint megállapítható, hogy az idős néni érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett. Olyan körülmény, amely arra utalna, hogy őt bárki is zaklatta volna, a nyomozás során nem merült fel”, írta Gaskó Bertalan, feltehetőleg válaszul arra a másutt megjelent sajtóértesülésre, hogy az idős asszonynak sok mindenkivel konfliktusa volt a házban.

ÉM-SZP

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!