Választhattak a küzdősportágak közül

Akt.:
Választhattak a küzdősportágak közül
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Remek volt a szombat délutáni kezdeményezés, amelynek a Continental Aréna adott otthont.

Azt nézd! Azok karatésok, azok meg birkózók. De azok mit csinálnak? Jó néhány srác fordult ilyen kérdésekkel szüleihez szombaton a Continental Arénában. Délután négy órán keresztül mutatkozhattak be a küzdősportágak képviselői a játéktéren. A remek kezdeményezésnek jó visszhangja volt a meghívottak és az érdeklődők között egyaránt. A műsorvezető minden klubhoz eljutott, így amolyan forgószinpadszerűen a mesterek bemutathatták szakágaikat és klubjukat. A rendezvény fővédnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is valamennyi klubot meglátogatott.

sportagvalaszto-ps2_7215

Aki akarta, még az edzésekbe is bekapcsolódhatott. Az alapsportágnak számító birkózás, valamint az ökölvívás mellett volt többek között kick-box, jiu-jitsu, wing tsun, kungfu, krav maga, karate, thai boksz, muay thai, cselgáncs, escrima.

Üde színfoltot jelentettek a capuera képviselői akik zenére gyakorlatoztak igazi brazil hangulatot teremtve. A kíváncsiskodók majd mindenhol sokáig időztek, hiszen igazán sokszínű volt paletta. Fiatalok és idősebbek, szakáguk jegyzett versenyzői és kezdők tréningeztek nyilvánosa és adtak ízelítőt kedvenc szakágukból. Remek volt a Gönczi Team SE és a Ring Body Fight Club kezdeményezése, sokak szerint hagyományteremtő is lehetne ez szombati program.

Aztán kiürült a játéktér, szorgos kezek segítségével minden készen állt az esti folytatásra, a Nemezetek Viadala elnevezéssel bíró K-1es gálának. Ez már „fizetős” ám nemes célt szolgáló, hiszen a szervezők a bevételt felajánlották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórháza­kért Közhasznú Alapítványnak.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés